Dëgjo live TOP ALBANIA RADIO
Dëgjo live TOP GOLD RADIO
Dëgjo live MY MUSIC RADIO
Voto në THE TOP LIST
Gossip Love & Sex

Studimi e pohon: “Çiftet që janë miq të mirë me njëri-tjetrin kanë martesë më të lumtur”

Të qenit i martuar me mikun tuaj më të mirë tingëllon e çuditshme por në fakt ju e njihni njëri-tjetrin mirë, marrëdhënia juaj është mjaft e pjekur që ju të flisni hapur për ndjenjat tuaja më të thella.

Mbi të gjitha, shumë studime konfirmojnë faktin se një martesë midis miqve më të mirë shpesh sjell përfitime të mëdha. Ja disa prej tyre:

Njerëzit që i konsiderojnë bashkëshortët e tyre miq më të mirë janë më të kënaqur me jetën e tyre sesa ata që nuk e bëjnë këtë.

Vetë martesa sjell shumë përfitime të shëndetit fizik dhe mendor. Por, një studim ka treguar se njerëzit e martuar që kanë një miqësi të ngushtë me partnerin e tyre marrin dy herë më shumë nga këto përfitime të mirëqenies nga martesa e tyre sesa ata që nuk e bëjnë.

Një studim tjetër zbuloi se çiftet e martuara me dashuri të bazuar në miqësi ndiheshin më afër partnerëve të tyre, kishin më shumë kënaqësi në marrëdhënie, kishin përvojë më të madhe të perceptuar të marrëdhënies dhe kishin respekt më të madh për njëri-tjetrin.

Martesa e tyre zgjat më shumë.

Studiuesit pyetën çiftet që kanë qenë të martuar lumturisht për mbi 15-vjet se cila ishte arsyeja numër një për suksesin dhe jetëgjatësinë e marrëdhënies së tyre. Dhe përgjigjja më e zakonshme midis pjesëmarrësve ishte se partneri i tyre ishte gjithashtu miku i tyre më i mirë.

Përgjigja e dytë më e zakonshme ishte se ata e pëlqyen bashkëshortin e tyre si një person, i cili është një aspekt tjetër kryesor i dashurisë së bazuar në miqësi.

Bashkëshortët janë partnerë më të mirë për njëri-tjetrin.

Hulumtimet kanë treguar se marrëdhëniet me dashurinë shoqërore të bazuar në miqësi, rehati, ndjenja dashurie dhe interesa të përbashkëta janë më të kënaqshme për partnerët sesa ato të bazuara në dashuri pasionante.

Gratë përfitojnë më shumë nga martesa me shokun e tyre më të mirë.

Rezultatet e një studimi treguan se përfitimet e mirëqenies dhe kënaqësia nga marrëdhënia e të qenit i martuar me shoqen/shokun më të mirë ishin shumë më të larta për gratë sesa për burrat. Por gjithashtu, i njëjti studim tregoi se, mesatarisht, më pak gra në krahasim me burrat e konsideronin bashkëshortin e tyre si mikun më të mirë.

Arritja e dashurisë afatgjate nuk është zakonisht e lehtë edhe kur takojmë personin e duhur. Por meqenëse dashuria është ajo që na duhet të gjithëve, njihuni me disa sjellje të zakonshme që mund të shkatërrojnë marrëdhënien tuaj në mënyrë që të jeni të vetëdijshëm për to.