Lifestyle

Studimi i fundit tregon se ky veprim i fëmijëve tuaj nënkupton se do të bëhen të suksesshëm!

Nëse ëndërroni që një ditë t’i shihni fëmijët tuaj të bëhen të suksesshëm, shkencëtarët këmbëngulin se një është zgjidhja. Lërini t’ju ndihmojnë me punët e shtëpisë sa të munden dhe një ditë mund të bëhen manjatë të Teslës. Atyre mund të mos ju pëlqejë ideja, por sipas një studimi të ri të publikuar në revistën ‘Australian Occupational Therapy Journal’, fëmijët që fillojnë punën që në moshë të hershme zhvillojnë memorie më të mirë, vetëkontroll dhe aftësi të tjera që “parashikojnë” suksesin teksa piqen.

Punët e shtëpisë në të cilat ata marrin pjesë është mirë të ndahen në kategori të veçanta. Përshembull, kur përgatisin vaktet e tyre, ata rrisin kujdesin për veten. Kur përgatisin vakte për të tjerët, fokusohen në atë që përkufizohet si kujdesi ndaj të tjerëve dhe kur kujdesen për kafshët shtëpiake, ata i përkushtohen kujdesit për kafshët shtëpiake, gjë që i ndihmon shumë në zhvillimin e tyre.

Hulumtimi përfshiu më shumë se 200 prindër me fëmijë të moshës 5-13 vjeç, të cilët u pyetën se cilat punë u kërkonin më shumë fëmijëve të tyre. Fëmijët që përqendroheshin në kujdesin për veten dhe kujdesin për të tjerët u zbulua se zhvillonin aftësi më të mira për zgjidhjen e problemeve dhe më shumë autonomi. Megjithatë, Elon Musk, i cili konsiderohet si njeriu më i suksesshëm ose më i pasur në botë, shpesh zbulon sekretet e suksesit, ndër të cilat është të dish të punosh në mënyrë proaktive.

Me pak fjalë, krijoni kushtet që do t’ju çojnë drejt suksesit tuaj pa pengesa dhe kufizoni zakonet që ju mbajnë larg qëllimeve tuaja. Shumica e prindërve kanë dëshirë të mendojnë se fëmija i tyre është inteligjent. Por, çfarë thonë psikologët për fëmijët tuaj të talentuar? Hulumtimet tregojnë se fëmijët me inteligjencë të lartë zakonisht kanë disa karakteristika të përbashkëta dhe ato shfaqen që në moshe të vogël. Njihuni me to.