Food & Drink Health & Beauty Lifestyle

Trendi i ri i TikTok, mjaltë dhe kripë para stërvitjes…

Në mesin e tendencave të fundit të fitnesit dhe mirëqenies, TikTok është bërë një terren për ide të reja dhe ndonjëherë aspak të zakonshme. Mania më e fundit për të mahnitur të apasionuarit pas fitnesit është tendenca për të ngrënë mjaltë dhe kripë para stërvitjes.

@alejandro_albajr

Keep those cancer causing energy drinks away from me #preworkout #energy #miami #inaka #honey #salt

♬ Superhero (Heroes & Villains) – Instrumental – Metro Boomin

Ideja pas këtij trendi është e thjeshtë, por interesante. Përkrahësit e trendit pohojnë se konsumimi i një përzierjeje mjalti dhe kripe para stërvitjes mund të rrisë nivelet e energjisë, të përmirësojë qëndrueshmërinë dhe të sigurojë një nxitje të shpejtë të karbohidrateve natyrale. Përdoruesit e TikTok që kanë përqafuar trendin kanë ndarë shpesh video të tyre duke përgatitur dhe konsumuar këtë përzierje speciale para stërvitjes.

@iamcourtneylynn

#stitch with @jack.knutson_ Viral honey and Himalayan pink salt preworkout works!! The effects were pretty immediate. Lasted ony a hour though #AXERatioChallenge #gymtok #preworkout #viralhacks #explore

♬ original sound – iamcourtneylynn

Mjalti, i njohur për burimin e tij të pasur të sheqernave natyrale, besohet se siguron një çlirim të shpejtë të energjisë, ndërsa kripa, me vetitë e saj, mund të ndihmojë në ruajtjen e ekuilibrit të lëngjeve dhe parandalimin e dehidrimit gjatë aktivitetit fizik intensiv. Ndërsa disa përdorues raportojnë përvoja pozitive dhe përmirësime të dukshme në stërvitjet e tyre pasi provojnë përzierjen e mjaltit dhe kripës, të tjerë i qasen me kujdes, duke vënë në pikëpyetje bazën shkencore pas këtyre pretendimeve. Ashtu si me çdo trend të ri, është e rëndësishme të jeni të ndërgjegjshëm për trupin tuaj, të dëgjoni sinjalet e tij dhe t’i jepni përparësi mirëqenies tuaj personale.