Food & Drink Health & Beauty

Zbuloni përfitimet shëndetësore të pluhurit të kakaos!

Këtu janë disa përfitime të mundshme shëndetësore të pluhurit të kakaos që studiuesit po studiojnë. Mbani mend se ju ende duhet të jeni të vetëdijshëm për sheqerin dhe yndyrën që gjenden shpesh në produktet e çokollatës dhe kakaos. Gjithashtu, aq e shijshme sa është çokollata, ajo që ka më shumë rëndësi për ushqimin tuaj është modeli juaj i përgjithshëm i të ushqyerit, jo ndonjë ushqim i vetëm, si pjesë e një stili jetese të shëndetshëm. Hulumtimet janë duke u zhvilluar për të parë nëse pluhuri i kakaos ka një efekt pozitiv në sindromën e zorrës së irrituar.

Presionin e ulët të gjakut

Pluhuri i kakaos është i mbushur me flavonoide. Këto lëndë ushqyese janë treguar se ndihmojnë në uljen e presionit të gjakut, përmirësojnë qarkullimin e gjakut në tru dhe zemër dhe ndihmojnë në parandalimin e mpiksjes së gjakut. Dëshmia për produktet e kakaos të pasura me flavanol për uljen e presionit të gjakut (krahasuar me produktet e kakaos me flavanol të ulët) janë të cilësisë “të moderuar” dhe rënia e presionit të gjakut ishte e vogël – por nuk kishte efekte anësore të vërejtura në studimet afatshkurtra. sipas një rishikimi kërkimor.

Rreziku i reduktuar i diabetit

Disa studime të vogla tregojnë se flavonoidet në pluhurin e kakaos mund të ndihmojnë në rritjen e ndjeshmërisë ndaj insulinës, duke reduktuar rrezikun e diabetit. Duhen studime më të mëdha. Ulja e shanseve tuaja për të zhvilluar diabetin përfshin gjithashtu dietën tuaj të përgjithshme dhe stilin e jetesës – asnjë ushqim i vetëm nuk është zgjidhja.