Celebrities Magazine Showbiz

2 prokurorë specialë u emëruan në rastin Alec Baldwin ‘Rust’ pas dorëheqjes së prokurorit të mëparshëm!

Dy avokatë u emëruan prokurorë specialë të mërkurën në rastin e vrasjes së pavullnetshme kundër aktorit Alec Baldwin pasi prokurori i mëparshëm special dha dorëheqjen këtë muaj, thanë autoritetet. Prokurorja e Parë e Qarkut Gjyqësor në New Mexico, Mary Carmack-Altwies, caktoi avokatët Kari Morrissey dhe Jason Lewis për të shërbyer si prokurorë specialë, tha zyra e prokurorit në një deklaratë. Baldwin u akuzua këtë vit për të shtënat fatale të kinematografes Halyna Hutchins më 21 tetor 2021, në setin e filmit Western “Rust” në New Mexico. Ai e ka mohuar keqbërjen dhe u deklarua i pafajshëm muajin e kaluar.

Përvoja e gjerë dhe ekspertiza e gjyqit e Morrissey dhe Lewis do t’i lejojë shtetit të ndjekë drejtësinë për Halyna Hutchins dhe të sigurojë që në New Mexico të gjithë të mbahen përgjegjës sipas ligjit. Me emërimin e prokurorëve të rinj specialë, Carmack-Altwies do të tërhiqet nga ndjekja personale e çështjes ‘Rust’, duke e lejuar atë të fokusohet në nevojat më të gjera të sigurisë publike në Distriktin e Parë Gjyqësor të Nju Meksikës.

Carmack-Altwies tha në një deklaratë: “Përgjegjësia ime ndaj njerëzve të Rrethit të Parë Gjyqësor është më e madhe se çdo rast, prandaj kam zgjedhur të caktoj një prokuror special për çështjen ‘Rust’. Kari Morrissey dhe Jason Lewis do të ndjekin drejtësinë në vdekjen e Halyna Hutchins në emër të njerëzve të Distriktit të Parë Gjyqësor.” Avokatët e Baldwin nuk mund të kontaktoheshin menjëherë për koment të mërkurën pasdite. Ekipi i Baldwin tha gjithashtu se një politikan mund të jetë i ndjeshëm ndaj presionit të panevojshëm publik dhe paraqiti një mocion muajin e kaluar duke argumentuar se Reeb duhet të ndalohet të ndjekë penalisht çështjen. Në një deklaratë, Reeb, i cili është gjithashtu një përfaqësues i shtetit, tha se vendimi për të dhënë dorëheqjen ishte i vështirë.

Prioriteti im në këtë rast, dhe në çdo rast që kam ndjekur penalisht në karrierën time 25-vjeçare, ka qenë drejtësia për viktimën. Megjithatë, është bërë e qartë se mënyra më e mirë për të siguruar që drejtësia të vendoset në këtë rast është të largohem në mënyrë që prokuroria të fokusohet në provat dhe faktet.

Një mbikëqyrëse e armëve për “Rust”, Hannah Gutierrez Reed, u akuzua gjithashtu për vrasje të pavullnetshme dhe është deklaruar i pafajshëm. Nëse dënohen, ajo dhe Baldwin përballen me 18 muaj burg dhe 5000 dollarë gjobë.