Dëgjo live TOP ALBANIA RADIO
Dëgjo live TOP GOLD RADIO
Dëgjo live MY MUSIC RADIO
Voto në THE TOP LIST
Botë e Çuditshme Love & Sex

A jeni një mama ‘cool’?! Njihuni me sondazhin i cili tregon se çfarë ju bën të veçanta…

Si nëna, ju përdorni të gjithë forcën për të rritur fëmijët tuaj që të jenë vetja e tyre më e mirë. Sidoqoftë, sipas një studimi, fëmijët në të vërtetë kanë vërejtur elementë kryesorë që e bëjnë një nënë ‘cool’.

Ne u ndeshëm me një sondazh që zbuloi se 7 në 10 njerëz mendonin se nëna e tyre ishte ‘cool’ dhe ne po ndajmë se si ata në të vërtetë erdhën në këtë vendim.

1. Të qenit e hapur me fëmijët e saj.

Nga 68% e pjesëmarrësve që thanë se kishin një mama ‘cool’, 62% e tyre menduan kështu sepse nëna e tyre fliste hapur me ta për gjithçka dhe për çdo gjë. Kjo do të thotë se ndershmëria është një nga përbërësit kryesorë për të qenë një prind ‘cool’.

2. Duke pasur rregulla të “relaksuara”.

Një tjetër çelës që mund të ndikojë në idenë e të paturit një mama ‘cool’ është të kesh rregulla që nuk janë aq të rrepta. Duket se gjysma e pjesëmarrësve në sondazh ranë dakord se zbutja e rregullave vetëm pak mund të mos ishte një gjë aq e keqe.

3. Duke “përkedhelur” fëmijët dhe veten.

52% e nënave nga sondazhi u konsideruan si dhuratëdhënëse të shkëlqyera. Ato kishin një tendencë që jo vetëm të mbanin me të mira fëmijët e tyre, por edhe veten. Kjo e bën mamanë më ‘cool’ se të tjerat.

4. Duke pasur shije të shkëlqyeshme.

Gjithashtu, 52% e pjesëmarrësve thanë që nënat e tyre kishin shije të shkëlqyeshme kur bëhej fjalë për marrjen e dhuratave si nje udhëtim dhe shfrytëzimin e saj në mënyrën më të mirë të mundshme. Ky shërben si një tjetër element kryesor i asaj që e bën një mami ‘cool’.

Ndërkaq, nënat e reja shpesh duhet të përballen me sfidën e ushqyerjes me gji të fëmijës së tyre në publik ndërsa shpresojnë se askush nuk do të bëjë ndonjë koment në lidhje me të. Fatkeqësisht, shumë njerëz e shohin atë si një sjellje jo normale dhe ju mund të ndjeni nevojën për të kërkuar falje për këtë.

Rikujtojmë, se shkencëtarët kanë pohuar se një dietë e bazuar në ushqim të shëndetshëm ndihmon që fëmija juaj të marrë maksimumin nga gjenet tuaja dhe të rritet më i gjatë. Përkundrazi, një dietë e dobët mund të çojë në një shtat më të shkurtër te një fëmijë në krahasim me prindërit e tyre.