Health & Beauty

Disa nga gjërat që një nënë nuk ka pse të ndihet fajtore…

Nënat e reja shpesh duhet të përballen me sfidën e ushqyerjes me gji të fëmijës së tyre në publik ndërsa shpresojnë se askush nuk do të bëjë ndonjë koment në lidhje me të. Fatkeqësisht, shumë njerëz e shohin atë si një sjellje jo normale dhe ju mund të ndjeni nevojën për të kërkuar falje për këtë.

Por kjo nuk është diçka për të cilën duhet të kërkoni falje, sepse është diçka e natyrshme, e padëmshme dhe është për të mirën e foshnjës tuaj. Shtatëzënia është padyshim një ndër periudhat më të bukura të një femre, por studiuesit kanë gjetur një gjë që mund të ndikojë në shtatzëni.

Asnjë nënë nuk duhet të ndihet e turpëruar për gjërat që vijnë me amësinë. Kështu që këtu është një listë e gjërave për të cilat nuk duhet të kërkoni falje. Njihuni me to:

1. Si dhe kur e ushqeni fëmijën tuaj.

Askush nuk ka të drejtë t’ju tregojë se si duhet ta ushqeni foshnjën tuaj. Kështu që nuk i detyroheni falje kujtdo që mendon se e di se çfarë i duhet bebes tuaj më mirë se ju. Pavarësisht nëse vendosni t’a ushqeni me gji ose jo kjo zgjedhje është vetëm për ju. Dhe sa i përket vendit ku e ushqeni foshnjën tuaj, nuk duhet të ndiheni fajtore gjatë gjidhënies në vende publike. Mbi të gjitha, foshnja juaj ka nevojë për të ngrënë dhe nuk është problemi juaj nëse njerëzit nuk ndihen rehat.

2. Se nuk keni shumë para.

Ju nuk duhet të jeni të pasura që të jeni në gjendje të rrisni një fëmijë. Gjithçka që fëmija juaj ka nevojë është dashuria dhe kujdesi. Dhe nëse keni mjaft para për t’i ushqyer dhe veshur, mos u ndjeni sikur po dështoni nëse nuk u jepni më shumë lodra, pushime ose përvoja të caktuara.

3. Se ju duhet kohë për veten tuaj.

Sapo të lindni, mund të ndjeni presion për të kaluar kohë me foshnjën 24/7. Dhe nëse ndonjëherë ju duhet pak kohë vetëm, mund të ndiheni keq për këtë, sikur të jeni një nënë e keqe. Sidoqoftë, kjo nuk është e vërtetë. Ne të gjithë duhet të marrim kohë për veten tonë dhe është e kuptueshme që ju duhet pak kohë vetëm për t’u rimbushur me energji të reja.

4. Që shtëpia juaj të duket e çrregullt.

Ju nuk bëheni papritmas një person i keq ose një nënë e keqe nëse ka lodra të shtrira përreth dyshemesë, ose nëse ka disa pjata të pista në kuzhinë. Kujdesi për fëmijën tuaj mund të jetë një punë me kohë të plotë, prandaj mos e fajësoni veten nëse nuk keni kohë ose energji për të pastruar gjithçka. Edhe nëse pastroni, fëmija juaj ndoshta do të krijojë një rrëmujë tjetër brenda disa minutash.

5. Si dukesh.

Ju nuk ia keni borxh askujt që të shikojë në një mënyrë të caktuar. Nëse flokët tuaj janë të çrregullta ose vishni gjithmonë të njëjtat rroba të vjetra, askush nuk ka të drejtë të bëjë komente në lidhje me pamjen tuaj. Dhe nuk keni pse të nxitoni për të humbur peshë menjëherë pas lindjes. Duajeni trupin tuaj dhe faktin që ai ishte në gjendje ta sjellë fëmijën tuaj në këtë botë.

6. Që të mos ndiheni gjithmonë të lumtura.

Kujdesi për fëmijën tuaj gjatë gjithë kohës mund të jetë lodhëse fizikisht, emocionalisht dhe ju nuk mund të dini gjithmonë çfarë të bëni dhe të ndiheni të pafuqishme. Të jesh nënë është një punë jashtëzakonisht e vështirë, prandaj është në rregull që jo gjithmonë të ndihesh mirë dhe e lumtur.

7. Se keni nevojë për ndihmë.

Mund të duket sikur kur jeni prind, duhet të dini si të kujdeseni për fëmijët tuaj vetëm. Kështu që mund të ndiheni sikur nuk po arrini të jeni një prind i mirë nëse i kërkoni dikujt këshilla ose ndihmë për të kujdesur për fëmijën tuaj. Por nuk ka asgjë të keqe dhe nuk do të thotë që ju jeni të dobëta. Ju thjesht dëshironi më të mirën për fëmijën tuaj dhe kjo është ajo që ka rëndësi.