Food & Drink Health & Beauty

Birrat ‘më të pashëndetshme’ dhe me më shumë kalori në Britani!

Një studim ka zbuluar birrat më “të pashëndetshme” disa prej të cilave përmbajnë pothuajse 300 kalori një litër. Birrat e preferuara në Mbretërinë e Bashkuar janë ndër disa nga shkelësit më të këqij për britanikët që shikojnë peshën e tyre. Një hetim, i kryer nga MailOnline, tregoi se katër pintë BrewDog Punk IPA përmbanin gjysmën e marrjes ditore të kalorive të sugjeruara nga një person.

NHS thotë se gratë duhet të kenë 2000 kalori në ditë dhe se burrat duhet të kenë 2500 kalori në ditë. Një litër birrë BrewDog ka 292 kalori për litër. Në vendin e dytë është Shipyard American Pale Ale me 257. Ndërkohë, San Miguel është afër i treti me 256 kalori për litër.

Në krahasim, një bar Snickers përmban 280 kalori dhe ka 130 në një qese Walkers Ready Salted Crisps. Çuditërisht, Guinness përmban më pak se shumë lager dhe ales, me 210 kalori për pintë. Aktivistët thonë se pirja e alkoolit është një kontribues i madh tek obeziteti në MB, ku dy në tre të rritur janë shumë të shëndoshë.

Hulumtimet sugjerojnë se konsumuesi mesatar i alkoolit merr rreth dhjetë për qind të kalorive të marra nga alkooli. Nëse pijanecët po vëzhgojnë peshën e tyre, ato janë disa alternativa për një birrë kalori. Një xhin i vetëm dhe tonik i hollë përmban vetëm 64 kalori ndërsa një gotë prosecco vjen me rreth 80 kalori.

Udhëzimet zyrtare rekomandojnë që si burrat ashtu edhe gratë nuk duhet të pinë më shumë se 14 njësi alkool në javë. Kjo është e barabartë me gjashtë gota të vogla verë, gjashtë litra lager ose pesë litra musht.