Gossip Showbiz

Caitlyn Jenner përballet me reagime të ashpra për kundërshtimin e vajzave transgjinore në sportet shkollore!

Së fundmi, ylli i “KUWTK”, Caitlyn Jenner është përballur me akuza të ashpra pasi ndau pikëpamjet e saj mbi vajzat transgjinore që garojnë në sportet shkollore. Këtë deklaratë ylli 71-vjeçar e bëri në një intervistë për “TMZ”.

Kjo është një çështje drejtësie. Kjo është arsyeja pse unë kundërshtoj që djemtë transgjinorë të konkurrojnë me vajzat në aktivitetet sportive në shkollë. Thjesht nuk është e drejtë dhe ne duhet të mbrojmë sportet e vajzave në shkollat ​​tona.

Gazetarja u përpoq të bënte një pyetje vijuese në lidhje me këtë qëndrim, por Caitlyn e ndërpreu bisedën dhe u fut në automjetin e saj. Më vonë gjatë ditës, Caitlyn bëri një postim në Twitter një lidhje me këtë:

Nuk e prisja ta pyesnin këtë gjatë të shtunës por e kam të qartë se ku qëndroj. Kjo është një çështje e drejtësisë dhe ne kemi nevojë për të mbrojtur sportet e vajzave në shkollat ​​tona.

Qëndrimet e saj kanë çuar në një reagim të ashpër nga aktivistët transgjinorë dhe anëtarët e komunitetit LGBTQ+.

Nuk mund të jetë kjo. Kur je e mbushur me hormone kjo nuk është avantazh. Do isha bërë profesioniste nëse do kisha mundësi të vrapoja siç kam pas vrapuar para se të isha me hormone.

Aktivistja transgjinore, Shakina Nayfack tha se:

Caitlyn Jenner është klasikisht e painformuar, e privilegjuar dhe tragjikisht urren veten. Ajo mund të mbrojë vetëm integritetin e saj.

Të nesërmen, Shakina shkroi në Twitter:

Po, unë jam një grua trans biologjike.

Një tjetër person shkroi:

Caitlyn Jenner nuk është shoqe e komunitetit LGBTQ. Mos e quaj atë një aktiviste. Ajo është një kërcënim.

Rikujtojmë, se Caitlyn Jenner, e njohur më parë si Bruce, ishte një yll i pistës fituese e medaljes së artë i cili vendosi një rekord botëror në dhjetëshe në Lojërat Olimpike Verore 1976.