Love & Sex

Çfarë e bën seksin të quhet ‘i keq’? Studimi i jep fund dilemave!

Pak po e sigurt, çdo hulumtim që synon të përmirësojë përvojën në shtrat është i dobishëm. Së fundmi pjesëmarrësit e një hulumtimi të fundit u pyetën se cilat gjëra i shqetësonin më shumë në shtrat, pra cilat gjëra do ta bënin seksin të keq. Besoni apo jo, gjëja më e keqe është kur dikush flet shumë në shtrat.

Në 82% të rasteve, pjesëmarrësit e hulumtimit vlerësuan se kjo është gjëja më jo tërheqëse që mund të bëni gjatë marrëdhënieve seksuale. Me siguri nuk ka ndonjë grua e cila së paku një herë në jetë nuk ka përjetuar dridhje këmbësh pas seksit. Shumica e njerëzve mendon që kjo është pasojë e marrëdhënies së mirë intime. Megjithatë, dridhja e këmbëve nuk ndodh vetëm për shkak të seksit me partnerin.

Mund të shfaqet edhe nëse kënaqeni me lodra për të rritur, por shtrohet pyetja, përse ndodh kjo gjë? Ajo në të vërtetë është rezultat i relaksimit të organizmit në seksin e mirë, euforik. Orgazma ju liron nga tendosjet e grumbulluara seksuale, ndërsa trupi reagon fizikisht ndaj asaj kënaqësie. Rikujtojmë, se rezultatet e një studimi të fundit tregojnë që përqindja e nxjerrjes së gurëve është 5,7 herë më e lartë gjatë aktivitetit seksual.

Çdo i dhjeti person në planet vuan nga gurët në veshka, ndërsa më të rrezikuarit janë ata të moshës 30-vjeç. Gurët në veshka janë gunga të forta që krijohen për shkak të grumbullimit të produkteve të mbeturinave në gjak. Mund të shkaktojnë dhimbje të jashtëzakonshme dhe infeksione të veshkave por edhe probleme të tjera. Simptomat përfshijnë dhimbjen në pjesën anësore të stomakut.