Botë e Çuditshme

Çifti vendos të lidhë kurorë, por macja e tyre merr të gjithë vëmendjen! Bëhet zyrtarisht dëshmitarja e dasmës!

Pasi pa njerëzit e saj, Amanda dhe Steve, të lidhnin nyjën, një mace me emrin Momo e zyrtarizoi duke nënshkruar licencën e martesës së zogjve të dashurisë dhe kjo është plotësisht e ligjshme. Amanda Terry, një sapo e martuar nga Denveri, tha për “The Post”:

Momo është macja e parë që u mblodhëm, kështu që ajo është shumë e veçantë. Duke e pasur atë si dëshmitare e bëri dasmën argëtuese dhe të lehtë.

TikTok, pamjet virale të maces duke zhytur putrat e saj në bojë të sigurt për kafshët shtëpiake dhe duke e stampuar atë në dokumentin ligjor arritën mbi 4.4 milionë shikime. Amanda, një specialiste e burimeve njerëzore dhe Steve, 29 vjeç, një muzikant profesionist, të cilët janë pronarë krenarë të tre maceve, u martuan nga një ministër para miqve dhe familjes në Gjeorgji shtatorin e kaluar.

Megjithatë, pasi u kthyen në shtëpi në Kolorado pas muajit të mjaltit në Islandë, çifti kuptoi se kishin humbur licencën e martesës përpara se ta dorëzonin atë në qeveri, duke e bërë bashkimin e tyre jozyrtar në sytë e ligjit. Kështu, çifti, të cilët shpëtuan Momon në 2021, e zgjodhën atë si dëshmitare për të ribërë ceremoninë. Pasi ndjekësit morën vesh që një gjë e tillë ishte e mundur në Kolorado, filluan menjëherë komentet:

Ne do të divorcohemi që të mund të rimartohemi në Kolorado me macen tonë si dëshmitare.

Tani do të bëj dasmën time në Kolorado, faleminderit.

Në Kolorado, macja mund të jetë gjithashtu Zyrtari i Dasmës, por teknikisht jo edhe dëshmitar dhe zyrtar. Kjo vlen për çdo kafshë në Kolorado. Bashkëpunëtorja ime kishte si dëshmitarë qenin e saj.

 

Sipas Departamentit të Shëndetit Publik dhe Mjedisit të shtetit, të dashurit që zgjedhin të martohen pa një ministër ose zyrtar qeveritar janë thjesht, “përgjegjës për marrjen, plotësimin dhe kthimin e licencës për t’u martuar në zyrën përkatëse të qarkut të nëpunësit dhe regjistruesit”. Shtete të tjera si Kalifornia, Pensilvania dhe Illinois, gjithashtu, i lejojnë çiftet që të martohen vetë. Dhe Amanda, thotë për “The Post” se vetë-solemnizimi ishte mënyra më e mirë për të vulosur ditën e saj të madhe.