Celebrities Magazine Showbiz

Disa foto të papublikuara më parë të mbretit të ri Charles III, shfaqen ekskluzivisht përpara kurorëzimit të tij!

Fotot e papara më parë, të siguruara ekskluzivisht nga The Post, të mbretit Charles III duke u përgatitur për një moment historik në vitet 1960 janë publikuar përpara kurorëzimit të tij. Në vitin 1969, fotografi mbretëror Norman Parkinson fotografoi princin e atëhershëm Charles duke u përgatitur për investimin e tij, i cili u zhvillua më 1 korrik të atij viti në Kalanë Caernarfon në Uells. Ishte momenti kurorëzimi i tij u prezantua zyrtarisht me titullin Princi i Uellsit.

Sesioni fotografik u bë në Kështjellën Windsor kur Lartësia e Tij Mbretërore ishte vetëm 20 vjeç dhe Grace Coddington, atëherë redaktore e re e modës në British Vogue, e shoqëroi Parkinson në xhirime. Parkinson i kërkoi Coddington-it të sillte grim me vete në rast se Charles do të vinte “i skuqur nga fusha e polo”. Coddington u turpërua teksa u përpoq ta pluhuroste princin me grim duke përdorur aftësitë që mësoi në karrierën e saj të modelimit dhe në shkollën e modelimit Cherry Marshall. Thuhet se Charles u përpoq t’i qetësonte nervat e saj, duke thënë:

Vë bast që e bën këtë gjatë gjithë kohës.

Parkinson arriti të shkrep një foto të Coddington duke i grimuar Charles gjatë xhirimeve në Kështjellën Windsor. Charles duke u tallur, u përgjigj:

Nëse e vodhe atë foto, vë bast se do t’i bësh vetes një pasuri.

Në foto, trashëgimtari mund të shihet i veshur me rroba ceremoniale, një kurorë ari dhe një unazë, duke mbajtur një shpatë dhe shufër të artë, të njohura edhe si Nderimet e Principatës së Uellsit, regalia e lidhur me Princët e Uellsit. Kurora e Charles, e projektuar nga arkitekti dhe argjendari Louis Osman, iu dorëzua mbretëreshës së ndjerë Elizabeth II nga Kompania Goldsmith për Investimin e Princit Charles pasi kurora origjinale u zhduk. Kurora e vitit 1969 u projektua posaçërisht për Charles, dhe shenjat e Princit të Uellsit rrethohen nga 13 diamante të rregulluar si yjësia e Akrepit, shenja astrologjike e Charles, sipas “Royal Collection Trust”.