Film & Tv Gossip

Dokumentari i ri për Hitlerin, detaje të reja!

Dokumentari me gjashtë pjesë i Netflix “Hitler and the Nazis: Evil on Trial” drejtohet nga veterani i dokumentareve, Joe Berlinger, i cili ka një marrëveshje prodhimi me Netflix. Kjo seri dokumentare plot dyshime eksploron ngritjen, mbretërimin dhe rënien e Adolf Hitlerit dhe nazistëve nga vitet 1930 deri në Holokaustin dhe Gjyqet e Nurembergut.

Në materialin promovues, Berlinger shpjegon vendimin për të kaluar nga krimi i vërtetë në luftë totale dhe gjenocid. “Kjo është koha e duhur për t’ia treguar këtë histori brezit të ri si një përrallë paralajmëruese. Në Amerikë, ne jemi në mes të përballjes sonë me demokracinë, me autoritarizmin që troket në derë dhe ngritjen e antisemitizmit. Në të tjera fjalë, nuk mund të bësh një dokumentar për Gjermaninë e viteve 1930 dhe 40, pa menduar për Shtetet e Bashkuara të Amerikës në vitet 2010 dhe 20”-thotë ai.

Berlinger merret me zhvillimin e psikologjisë dhe botëkuptimit të Hitlerit dhe kjo e çon serialin në një shteg nga zhgënjimet e rinisë së tij në Austri në ngritjen e tij në Gjermani në vitet tridhjetë të shekullit të kaluar dhe prej andej në Frontin Lindor, në Bashkimin Sovjetik. Një tregim i ri i një historie të vjetër kërkon një kthesë dhe Berlinger ka disa. Gazetari amerikan William L. Shirer shërben si transmetuesi jozyrtar i serialit, me gjithë vdekjen e tij në 1993.

Duke përdorur teknologjinë AI, zëri i tij reciton fragmente nga librat e tij të shumtë për periudhën dhe herë pas here zëri i tij aktual dëgjohet në fragmente nga emisionet në radio. Ai gjithashtu përfaqësohet në ekran nga një aktor në skenat që rikrijojnë pajisjen e dytë kryesore të inkuadrimit të serialit, gjyqet e para të Nurembergut në vitin 1945. Dëshmia nga gjyqi përdoret për të plotësuar raportimet e emisionit mbi makinacionet politike, luftërat dhe vrasjet masive.

Seriali dokumentar përfshin rekreacione të aktorëve dhe pamje arkivore, si dhe dëshmi audio të paparë kurrë më parë nga Nuremberg, ku dhjetëra liderë nazistë u gjykuan për krime kundër njerëzimit.