Celebrities Showbiz

Dua Lipa flet për rrënjët e saj kosovare: “Nuk mund ta mohoj identitetin tim”!

Dua Lipa është padyshim një nga artistet më të talentuara dhe të njohura që po ndërton famën e saj dhe po arrin një sukses të padiskutueshëm. Në një intervistë të fundit për revistën e njohur “Wall Street Journal”, Dua vuri në dukje se pavarësisht nga karriera e saj e zënë muzikore, ajo ende arrin të mbajë private disa aspekte të jetës së saj.

Diçka që kam kuptuar me kalimin e kohës është se sa pak njerëzit e dinë në të vërtetë. Kam bërë paqe me faktin se njerëzit mund të mendojnë atë që duan të mendojnë, por askush nuk e di me të vërtetë, me të vërtetë se çfarë po ndodh pas dyerve të mbyllura. Rrethi im është vërtet i ngushtë, familja ime dhe miqtë e mi më mbajnë kaq të vendosur. Dhe kjo më jep një lloj ngushëllimi që jo gjithçka është atje jashtë që do të largonte nga jeta dhe privatësia juaj.

Në vazhdimësinë e intervistës për “Wall Street Journal”, Lipa reflektoi mbi jetën e saj familjare. Para se ajo të lindte, familja e saj jetonte në Kosovë. Megjithatë, për shkak të luftës në Bosnje, ata ikën në Londër në vitin 1992. Lipa u kthye në Kosovë me familjen e saj kur ishte 11 vjeçe, por ajo përfundoi duke u kthyer në Londër në moshën 15 vjeçare për të ndjekur karrierën e saj të muzikës.

Gjatë gjithë jetës së saj, Lipa ka ruajtur ende një lidhje me trashëgiminë e saj kosovare. Megjithatë, këngëtarja tha se kur ka postuar për kulturën e saj në rrjetet sociale, ka marrë disa kritika të ashpra nga disa ndjekës.

Kam lexuar shumë komente nga njerëzit që më thonë se nuk kam shtet, nuk kam identitet, Kosova nuk ekziston. Kam jetuar në Kosovë, i di jetët e humbura. Pra, që dikush të më mohojë identitetin dhe përvojën time, është e vështirë për mua të qëndroj prapa dhe të mos flas për këtë. Pra, kjo është diçka që unë do ta bëj gjithmonë.

Si një nga këngët më të njohura në album, “Levitating” mbeti në tabelën e Billboard Hot 100 për pjesën më të madhe të vitit 2021, si versioni origjinal ashtu edhe versioni me reperin DaBaby. “Levitating” gjithashtu u bë kënga më e dëgjuar në radio e vitit 2021, me pothuajse 3 miliardë. Sipas Billboard, “Levitating” e Lipa-s ishte kënga më e transmetuar në Shtetet e Bashkuara të Amerikës të vitit 2021, me 804.71 milionë audio dhe video të transmetuara. Mes të tjerash është kënga më e transmetuar për sa i përket kërkesës vetëm me audio, 626.56 milionë.