Bota Tech

Elon Musk nuk ndalet me risitë e Twitter, pritet të sjellë ‘tik’ të reja me ngjyra blu, gri dhe ari!

Pronari i ri i Twitter tha se platforma do të nisë një shërbim të ri verifikimi të premten e ardhshme, pasi kishte bërë një përpjekje të mëparshme për një rinovim këtë muaj pasi shkaktoi një vërshim të llogarive mashtruese.

Musk tha se llogaritë e verifikuara do të kishin një tik blu për individët, tik gri për qeverinë dhe një tik ari për kompanitë. Shefi ekzekutiv i Tesla-s nuk specifikoi nëse zgjedhja e qeverisë do të zbatohej edhe për departamentet shtetërore ose entitetet shtetërore.

Ai shtoi se të gjitha llogaritë e verifikuara do të ‘autentifikohen manualisht’ përpara se të marrin shenjën e tyre. Aktualisht, më shumë se 400,000 llogari në Twitter kanë shenja blu, gjë që i shënon ato si një burim autentik.

Musk nuk sqaroi nëse shërbimi i ri i verifikimit do të ishte pjesë e shërbimit premium të Twitter, Twitter Blue, i cili kishte tarifuar 7,99 dollarë për një shenjë blu kur u rihap këtë muaj.