Auto & Moto

Ferrari ‘Ferris Bueller’, i cili u shit për 18 milionë dollarë në një ankand në Florida!

Një Ferrari që u hodh në mënyrë të famshme nga dritarja në komedinë klasike është shitur në ankand për 18,040,000 dollarë. 250 GT SWB California Spider i vitit 1962 u shit në eventin Gooding & Company gjatë festimit të javëve të makinave koleksionuese të Amelia Island Concours në Florida.

Siç nënkupton edhe emri i saj, makina me kapakë të hapur u projektua duke pasur parasysh tregun e SHBA-së dhe modeli SWB, ose me rrota të shkurtra, i zhvilluar për të përmirësuar trajtimin e modelit LWB, me bazë të gjatë, modeli që pati sukses. Vetëm 37 u ndërtuan midis viteve 1960 dhe 1963 me fenerët e mbuluar në këtë, i cili përmban një bojë unike blu akuamarinë Azzurro Metallizzato dhe kombinimin e brendshëm të lëkurës natyrale.

Fuqizohet nga një V12 3.0-litërsh si pjesa tjetër e linjës, por ky model i veçantë është i pajisur me karburatorë më të mëdhenj dhe rrota më të gjera. Një transmision manual me katër shpejtësi dërgon 240 kuaj fuqi në boshtin e pasmë të fortë dhe frenat e diskut kujdesen për ta ndaluar atë. Makina, me numër serik 3099, u ble një herë në vitin 1971 nga një pronar i mëparshëm, Charles Betz, nga koleksionisti i makinave Fred Klein për 2,400 dollarë, sipas Gooding & Company. Betz tregon:

Rudy ishte mjaft negativ për Ferrarin. Ndërsa po përgatiteshim të largoheshim , Hyra në makinën [GT/E të Betz-it] dhe e nisa. Ajo filloi menjëherë dhe funksionoi në mënyrë të përsosur. Nuk dilte tym nga gazi dhe tingëllonte mirë. Rudy kishte pushuar së foluri dhe po dëgjonte me kujdes, pas një pauze të shkurtër, ai tha “OK, unë do ta shes këtë makinë të mallkuar. Kur shkuam  në objektin e Alamedës ai na paraqet faturën, totali, përfshirë taksat e shitjes dhe tarifat e licencës, e cila ishte më e ulët se sa ai na ofroi ta paguanim.

Një shembull 250 GT SWB Califorina Spider ishte makina e parë e shitur ndonjëherë në një ankand publik për mbi 10 milion dollarë, duke fituar 10.9 milion dollarë në 2008.