Auto & Moto

I prodhuar për ushtrinë gjermane, ja sa pritet të shitet ky Porsche i rrallë!

Porsche Cayenne shihet gjerësisht si “produkti” i parë i prodhuesit gjerman të makinave në botën e 4×4 dhe makinave “për rrugë të vështira”. Sidoqoftë, në mesin e viteve 1950, Porsche u fut në këtë hapësirë me Type 597, i cili u konceptua për ushtrinë gjermane. Historia e Type 597 fillon në fillim të vitit 1953 kur Porsche po konkurronte kundër Auto Union dhe Borgward Group për një kontratë ushtarake.

Ajo kishte për detyrë të krijonte një “kamion të lehtë për ushtrinë” dhe tipi 597 është ai me të cilin erdhi. Vetëm 71 kopje besohet të jenë prodhuar dhe në gusht, i 5-ti nga vetëm 22 prototipet do të dalë në ankand nga RM Sotheby’s.

Ndërsa Type 597 duket ndryshe nga çdo Porsche tjetër e konceptuar ndonjëherë, ai në fakt kishte më shumë të përbashkëta me modelet e tjera që mund të prisni. Ky shembull i është nënshtruar një restaurimi ndërsa RM Sotheby’s pret që ajo të shitet deri në 755,000 euro.

Rikujtojmë, se marka e famshme e makinave Porsche ka vendosur që të nxjerrë në treg një seri të re me akullore. Në bashkëpunim me Pretty Cool Ice Cream, Porsche prodhoi akullore me shije të ndryshme, ndërkohë që në ambalazh ka zgjedhur disa nga modelet më ikonike të krijuara prej saj. Sipas Ayesha Coker, zv/presidentja e marketingut e Porsche, ky ishte një projekt argëtues.

Kemi krijuar shije fantastike që i kemi kombinuar me ngjyrat e makinave tona.