Celebrities Showbiz

Krijonte një mjedis aq toksik sa punonjësit donin të vrisnin veten/Dalin në pah detaje të frikshme mbi Jimmy Fallon!

Punonjësit e “Tonight Show” e karakterizuan Jimmy Fallon si një rrëmujaxhi të çrregullt dhe bullizues në nëntë vitet e tij në krye të emisionit historik të natës së vonë. Prezantuesi i “The Tonight Show”, Fallon ka qenë i dehur, shpërfillës, i poshtër dhe i çrregullt deri në atë pikë sa ka shtyrë disa punonjës të mendojnë për vetëvrasje mes një atmosfere toksike, thanë punonjësit aktualë dhe ish-punonjësit e ‘Rolling Stone’ në një artikull të botuar të enjten.

Në një histori me nuancat e hetimit të ‘BuzzFeed News’ që shkatërroi imazhin e “The Ellen DeGeneres Show”, ‘Rolling Ston’e dha një portret të ndyrë të një njeriu – megjithëse i talentuar – përmes intervistave me punëtorët, të cilët nuk e identifikonin veten në artikull. Dhomat e zhveshjes për mysafirët u përdorën si “dhoma për të qarë” për punonjësit që u përlotën nga moderatori, thanë ata.

Askush nuk i tha Jimmy-t, ‘Jo’. Të gjithë ecnin mbi një terren të minuar, veçanërisht ata që ishin pjesëmarrës në shfaqje. Ti kurrë nuk e dije se me cilin Jimmy do të përballeshim dhe kur ai do të bënte një sulm të ashpër. Shikoni sa prezantues shkuan kaq shpejt. Ne e dimë se ata nuk do të zgjatnin shumë.

Sipas të intervistuarve, vendi i tensionuar i punës i emisionit të përfolur bëri që punonjësit të futeshin në terapi, madje e shtyu njërin të merrte ilaçe për herë të parë dhe i shtyu tre të tjerë të mendonin për të vrarë veten. Një punonjës shprehet:

Unë nuk doja të jetoja më. Gjithë kohës kam menduar të vras veten. E dija thellë brenda vetes që nuk do ta bëja kurrë në të vërtetë, por në kokën time, unë mendoja: “Pse mendoj për këtë gjatë gjithë kohës?”

Fallon ka mohuar raportet se kishte një problem me pijen, por tetë punonjës të “Tonight Show” i thanë ‘Rolling Stone’ se varësia e tij diktonte se si mund të shkonte një ditë.

Kur diçka nuk shkonte, ne të gjithë dinim se si të silleshim më pas, gjë që ishte thjesht shmangia e kontaktit me sy dhe mos bërja e një gabimi tjetër.

Shkrimtarët thanë se Fallon e ktheu kritikën ose një shaka në një fyerje personale si: “Seriozisht, a keni nevojë për ndihmë?” Por kur ai dyshohet se qortoi një punonjës para një auditori në studio, një ish-gjigant i NBC-së edhe më i madh se ai ndërhyri për ta bërë atë të kërkojë falje, Jerry Seinfeld. Një tjetër ish-punonjës u shpreh:

Ishte vërtet, shumë e trishtuar për mua që ky njeri me të vërtetë i talentuar krijoi një mjedis kaq të tmerrshëm për njerëzit atje.

Artikulli u publikua mes grevave të shkrimtarëve dhe aktorëve që kërkonin paga të drejta dhe kushte më të mira pune nga studiot. Ankesat publike për abuzimin e punës dhe pagat e ulëta janë bërë të zakonshme – por jo gjithmonë aq shpërthyese sa kjo. “The Tonight Show” ka qenë jashtë transmetimit që nga fillimi i majit, kur shkrimtarët u shfaqën të parët në grevë.

Dëmi i PR për Fallon, personazhi i gëzuar dhe adhurues i të famshëmve i cili ka udhëhequr “The Tonight Show” për nëntë vjet, mund të mos matet plotësisht derisa të kthehet sërish në ekran. Në një deklaratë për ‘Rolling Stone’, NBC tha se ka hetuar çështjet dhe ka ndërmarrë veprime kur është e nevojshme. Veçanërisht nuk u përmend Fallon.