Film & Tv Magazine

Si mund të ndikojë greva e shkrimtarëve në shfaqjet tuaja të preferuara televizive?!

Po zhvillohet një betejë midis shkrimtarëve dhe studiove argëtuese që mund të ndikojë në shikimin tuaj të televizionit. Anëtarët e Shoqatës së Shkrimtarëve të Amerikës hynë në grevë që nga mesnata e së hënës, sepse nuk mund të arrinin një marrëveshje të re kontrate me studiot, pasi industria po kalon më shumë në transmetim. Ja ku audienca mund të shohë një ndikim për shkak të ndalimit të prodhimeve.

Emisionet e darkës goditen të parat

Shfaqjet komedi që na ndihmojnë të përfundojmë ditët tona, si “Jimmy Kimmel Live!” dhe “The Tonight Show me Jimmy Fallon“, do të ishte i pari që do të errësohej pasi varen nga shkrimtarët për çdo gjë, nga hapja e monologjeve deri te skeçet dhe intervistat e famshme. Po kështu, për shfaqjet e ndryshme si “Saturday Night Live”. Nëse e kaluara është precedent, do të shihni përsëritje në vend të shfaqjeve të drejtpërdrejta.

Reality Shows

Greva e fundit e WGA-së zgjati për 100 ditë nga viti 2007 deri në 2008. Gjatë asaj kohe, rrjetet u mbështetën më shumë në shfaqjet e pakontrolluara të cilat nuk bien nën kontrollin e Shoqatës së Shkrimtarëve. Programe si “Big Brother” dhe “Celebrity Apprentice” ndihmuan për të mbushur boshllëkun e shfaqjeve të shkruara, prodhimet e të cilave u ndërprenë gjatë grevës. E njëjta gjë mund të ndodhë këtë herë në TV linear. Nëse keni një ide për një reality show të ri, tani mund të jetë koha për ta provuar atë.

Komedi dhe drama të shkruara

Shumë shfaqje si në platformat lineare ashtu edhe në ato të transmetimit funksionojnë aq përpara sa që episodet e reja janë shkruar tashmë. Kjo do të thotë se një grevë do të duhet të vazhdojë për një kohë përpara se shikuesit të humbin shfaqjet e tyre. Disa platforma, si Netflix, kanë premtuar se do të jenë në gjendje të ofrojnë shfaqje televizive dhe filma të rinj për mjaft kohë. CEO i tyre tha:

Ne me të vërtetë nuk duam që kjo të ndodhë. Por ne duhet të bëjmë plane për më të keqen. Ne kemi një listë mjaft të fuqishme publikimesh për të na çuar në një kohë të gjatë, por thjesht jini të qartë, ne jemi në tryezë dhe do të përpiqemi të arrijmë në një zgjidhje të barabartë në mënyrë që të mos ketë një grevë.

Efekti i transmetimit

Një ndryshim i madh midis përfundimit të grevës në 2008 dhe tani është mbizotërimi i shërbimeve të transmetimit (Hulu, Amazon Prime, Netflix, Disney+, Peacock etj.) me një mori shfaqjesh dhe filmash në dispozicion. HBO Max po premton më shumë përmbajtje të reja me një rihapje si Max më 23 maj.

Ne jemi gati të shkojmë në zjarr përsa i përket produktit tonë dhe platformave tona në mbarë botën.

Për këtë arsye, audienca do të ketë më pak mundësi këtë herë për t’u ankuar se nuk ka asgjë për të parë nëse ndodh një grevë. Nëse keni një listë të gjatë serialesh që nuk keni gjetur ende kohë për t’i parë, një penalitet mund t’u ofrojë disa shikuesve një mundësi për të kapur.