Auto & Moto

Mercedes-Benz do të furnizojë 70% të nevojave për energji në botë me energji të rinovueshme!

Mercedes-Benz planifikon të përgjysmojë emetimet e dioksidit të karbonit për makinë pasagjerësh deri në fund të kësaj dekade duke elektrizuar flotën e saj, duke instaluar infrastrukturën e karikimit që përdor energjinë e gjelbër, duke përmirësuar teknologjinë e baterive dhe duke përdorur materiale të ricikluara dhe energji të rinovueshme në prodhim.

Prodhuesi i automjeteve thotë se është i angazhuar për një tranzicion më të shpejtë të automjeteve elektrike dhe do të furnizojë më shumë se 70% të nevojave të tij për energji përmes burimeve të rinovueshme deri në vitin 2030 duke instaluar energjinë diellore dhe të erës në vendet e veta, si dhe përmes marrëveshjeve të blerjes së energjisë. Mercedes i njoftoi këto plane në Konferencën e tij të parë dixhitale për Mjedisin, Socialin dhe Qeverisjen për investitorët dhe analistët.

Bazuar në angazhimet e bëra në konferencën e vitit të kaluar për klimën COP26 dhe industria në tërësi duke rritur prodhimin e makinave dhe baterive, Mercedes thotë se do të vazhdojë të shtyjë për zbatimin e shpejtë të automjeteve elektrike për t’u bërë neutrale ndaj karbonit. Kompania synon të bëjë deri në 50% të automjeteve të saj elektrike me bateri ose hibride plug-in deri në vitin 2025 me një kalim në të gjitha elektrike deri në vitin 2030.

Mercedes aktualisht ofron gjashtë automjete tërësisht elektrike me tre modele të tjera në punë. Kompania thotë se çelësi më i madh për reduktimin e emetimeve të karbonit është bateria. Mercedes thotë se tarifat elektrike, zinxhiri i furnizimit dhe prodhimi i përgjithshëm mund të përbëjnë më shumë se gjysmën e emetimeve nga jeta e baterisë.

Duke kaluar në prodhimin e qelizave neutrale ndaj CO2, emetimet nga prodhimi i një pakete baterie mund të reduktohen me 20%, sipas kompanisë. Prerje të tjera mund të bëhen duke përmirësuar procesin e prodhimit të anodës dhe katodës. Mercedes është në proces të zhvillimit dhe industrializimit të teknologjive për të bërë përmirësime të tilla dhe për të rritur efikasitetin dhe fuqinë e baterive.

Për më tepër, Mercedes po ndërton një objekt riciklimi të baterive neutrale të karbonit, për të cilin thotë se do të përdorë një proces hidrometalurgjik që do të rrisë shkallën e riciklimit të materialeve në 96%. Objekti pritet të përfundojë deri në vitin 2023 dhe do të ketë kapacitet për të ricikluar 2500 ton bateri në vit.

Përdorimi i çelikut të gjelbër për të bërë automjete është një pjesë tjetër e planit neutral të karbonit. Mercedes filloi të punojë me H2 Green Steel vitin e kaluar dhe planifikon të ketë çelik të gjelbër në një numër modelesh të tij që në vitin 2025. Një numër i prodhuesve të automjeteve planifikojnë të përdorin çelik të gjelbër në prodhimin e tyre, duke përfshirë përpjekjet e Volvo dhe BMW. Mercedes po siguron gjithashtu aluminin primar që është i certifikuar nga Iniciativa e Aluminit Stewardship për të siguruar që lëndët e para janë burim me përgjegjësi.

Kompania po shton gjithashtu numrin e materialeve të ricikluara në prodhimin e saj. Ai thotë se po përdor shishe plastike të ricikluara për tapiceri të sediljeve, mbulesa dyshemeje të bëra nga fije të nxjerra nga rrjetat e peshkut dhe pëlhura nga tapeti i vjetër, dhe kabllo nga mbetjet e ricikluara të landfillit. Në përgjithësi, Mercedes planifikon të rrisë materialet e ricikluara në makinat e tij me 40% deri në vitin 2030.

Mercedes ka plane për të rritur ndjeshëm infrastrukturën e karikimit, e cila shihet si çelësi i tranzicionit të suksesshëm të flotës. Mercedes ofron karikim të gjelbër me 300,000 pika karikimi publik në rrjetin e tij Mercedes me Charge në të gjithë Evropën, i cili gjithashtu ndihmon në sigurimin e energjisë elektrike nga burimet e rinovueshme përsëri në rrjet.