Tech

Mos e ndani kurrë fjalëkalimin e Netflix me miqtë tuaj, ja çfarë mund të ndodhë!

Një përdoruese e Netflix ka paralajmëruar të tjerët që të mendoheni dy herë përpara se të ndani llogarinë tuaj me miqtë edhe nëse ata janë të afërt. Përdoruesja e Reddit CandidCrescent ndau me një shoqe llogarinë e saj në Netflix, i cila i kishte kërkuar fjalëkalimin e Netflix për të parë filma . Ajo e ofroi llogarinë dhe fjalëkalimin e saj Netflix në mënyrë që të kursente pak para (megjithëse kjo është kundër rregullave të gjigantit të transmetimit tani, natyrisht).

Megjithatë, mikesha e saj abuzoi me ofertën bujare dhe vendosi ta ndajë llogarinë me të tjerët. E ashtuquajtura shoqe ka rrëfyer se i ka dhënë detajet të dashurit të saj në mënyrë që ata të mund të shikojnë TV dhe filma së bashku. Ajo shpjegoi në Reddit:

 Sot ajo më telefonoi dhe më tha rastësisht se ia dha llogarinë time Netflix partnerit të saj në mënyrë që të mund të shikonin filma së bashku. Ajo vazhdoi të më pyeste nëse jam e çmendur, ajo e dha fjalëkalimin dhe më tha që ishte pak vonë që të thoshte që mos t’ja jepja dikujt tjetër, duke pasur parasysh se ajo tashmë e bëri atë.

Abonentja e Netflix më pas vendosi të dilte nga të gjitha pajisjet dhe të ndryshonte fjalëkalimin në mënyrë që askush të mos mund të kthehet përsëri. Ajo shtoi:

Nuk doja të isha egoiste, do të isha mirë që të dy ta përdornin nëse ajo do të ma kishte kërkuar.

Komentuesit në Reddit dolën në mbështetje të saj. Një person u përgjigj:

Është goxha e neveritshme të bësh një gjest të sjellshëm dhe të supozosh se kjo do të thotë se mund ta trajtosh atë tamam sikur të jetë e jotja dhe më pas t’ia japësh fjalëkalimin kujtdo tjetër që dëshiron.

Asaj i duhej vetëm ta kërkonte, por vendosi ta bënte atë veprim pa kërkuar lejen tuaj.

Tani gruaja po përballet edhe me një ndryshim tjetër, pasi ka zbuluar se fjalëkalimi që përdor në Netflix është i njëjtë në të gjitha llogaritë e saj. Kështu që ajo do të duhet të shkojë dhe të ndryshojë fjalëkalimin e saj edhe në sajte të tjera tani për të mbajtur gjithçka të sigurt.