Celebrities Gossip Showbiz

Në ekspozitë letra e Princeshë Diana-s drejtuar një burri që po ‘luftonte’ me buliminë!

Së fundmi është hapur një ekspozitë në Las Vegas kushtuar Princeshë Diana-s. Ekspozita përmban më shumë se 700 artikuj kujtimesh. Artikujt, shumë prej të cilëve nuk janë parë më parë nga publiku, përfshijnë fustane mbrëmjeje, letra personale që shkroi Diana, si dhe dhurata që ajo u bëri miqve. Letra e përzemërt e Princeshës drejtuar një burri që po luftonte me buliminë është gjithashtu në ekspozitë. David Corelli, kurator i ekspozitës tha për ‘Fox News Digital’ se:

Kjo është e vetmja letër që ne kemi, ku ajo flet publikisht për buliminë dhe i shkruan dikujt tjetër për luftën që pati me të. Letra ishte shkruar nga fundi i viteve ’80, fillimi i viteve ’90. Askush nuk po fliste për shëndetin mendor. Ajo e ndryshoi botën e vetme.

Në letrën e datës 31 janar 1996, Diana kontaktoi Richard L.Saunders duke i shkruar:

I dashur Richard! Faleminderit shumë për letrën tuaj. Nuk është e lehtë për një zotëri të jetë i hapur dhe i sinqertë në lidhje me buliminë. Megjithatë, padyshim që po përballeni jashtëzakonisht mirë me rrethanat dhe duke pasur Sam pranë jush do t’ju sjellë mbështetjen dhe inkurajimin që nevojitet në këtë moment të jetës suaj. Ishte bukur të dëgjoja nga ju dhe të kujtoja nëse unë isha në gjendje t’ia dilja, edhe ti mundesh!

Corelli tha se ekspozita është krijuar në partneritet me Pink Ribbons Crusade. Organizata bamirëse tërësisht vullnetare ndau koleksionin e saj shumë milionë dollarësh të artefakteve të Dianës dhe relikeve të familjes mbretërore për të mbledhur fonde për të luftuar kancerin e gjirit. Shumë prej artikujve, kanë ardhur nga ndërmjetësit mbretërorë, si dhe miq dhe ish-punonjës të familjes mbretërore.

Rikujtojmë, se në Mbretërinë e Bashkuar, sipas statistikave paraprake, më shumë se 26 milionë persona ndoqën shërbimin funeral të mbretëreshës Elizabeth II në Westminster Abbey. Kjo e bën atë një nga audiencat më të mëdha televizive në historinë e Mbretërisë së Bashkuar. Sipas shifrave të bëra publike nga organizata kërkimore Barb, shërbimi u transmetua në një sërë kanalesh, me një mesatare prej 26.2 milionë shikuesish.