Botë e Çuditshme Lifestyle Travel

Në moshën 23-vjeçare shkeli ligjin duke kaluar në SHBA, japonezi nuk ndalet, kalon i vetëm Paqësorin!

Një 83-vjeçar japonez ka përshkruar i vetëm Paqësorin, duke u bërë kështu navigatori më i vjetër që ka përfunduar kalimin e 8500 kilometrash pa u ndalur dhe në pak më shumë se dy muaj. Kenichi Horie ka zbarkuar në ngushticën e Kii, që ndan prefekturat Wakayama dhe Tokushima, në jugperëndim të Japonisë, në bordin e jahtit 6 metra, Sentori Mermaid III, me peshë një ton.

Ai u nis më 27 mars nga Gjiri i San Franciskos, Kaliforni. Horie, i cili në moshën 23-vjeçare ndërmori të njëjtën rrugë, por edhe atëherë ishte një rekord tha se:

Jam jashtëzakonisht i lumtur që jam kthyer në shtëpi, nuk kam asnjë pengesë dhe jam mirënjohës për mbështetjen që më është dhënë.

Varka në të cilën ai po udhëtonte, pa motor dhe pa radar, për të kursyer hapësirë, kaloi Ishujt Havai në prill, duke përdorur panele diellore të instaluara në bord dhe një telefon satelitor për të komunikuar me ndihmësit e tij në kontinent. Itinerari është i njëjti që Horie përfundoi 60 vjet më parë në moshën 23-vjeçare, kur u bë lundruesi i parë që kaloi Paqësorin, i vetëm pa bërë një ndalesë, nga bregu perëndimor i Nishinomiya në rreth 90 ditë dhe pa pasaportë.

Kjo është sipërmarrja e fundit e këtij 83-vjeçari japonez, i cili në vitin 1962, në moshën 23 vjeçare, kishte kaluar Paqësorin, duke shkelur ligjin japonez që ndalonte lundruesit të largoheshin nga vendi dhe kështu të hynin ilegalisht në Shtetet e Bashkuara. Ky udhëtim e bëri atë të famshëm për të cilin u shkrua një libër.

Kenichi Horie ka arritur të tjera arritje në det, më së shumti duke përfunduar një udhëtim prej 7500 kilometrash në bordin e një varke me pedale në 1993 dhe duke hyrë në një kalim në Paqësor në 2008 në bordin e një varke të bërë pjesërisht nga materiali i ricikluar dhe shtytja e së cilës bazohej në forcën lëvizëse të valëve.