Dëgjo live TOP ALBANIA RADIO
Dëgjo live TOP GOLD RADIO
Dëgjo live MY MUSIC RADIO
Voto në THE TOP LIST
Botë e Çuditshme Food & Drink Tech

Nëse keni nevojë për dritë në ndihmë mund t’ju vijnë patatet e ziera…

Ato janë ushqimi më i shijshëm dhe më i preferuar i thuajse të gjithë njerëzve, sidomos i të rinjve dhe fëmijëve. E kemi fjalën për patatet ku shumë njerëz i pëlqejnë pure, të ziera ose të skuqura. Së fundmi, shkencëtari Haim Rabinowitch dhe kolegët e tij kanë zbuluar idenë e “energjisë së patates” si një zgjidhje për problemin e tyre.

Nëse ndiqet, ideja e tyre do të jepte energji për këta njerëz. Rabinowitch dhe kolegët e tij argumentojnë se nëse lidhni një çakmak në disa pllaka metalike të lira, tela dhe llamba LED, ai do të ishte në gjendje të siguronte energji për qytetet dhe fshatrat e largëta, pavarësisht vendndodhjes.

Rabinowitch, nga Universiteti Hbrew i Jeruzalemit, deklaroi se ata kanë zbuluar se mund ta bëjë një patate të furnizojë me dritë një dhomë për 40 ditë. Megjithatë, ai e bëri të qartë se kjo nuk gjeneron energji. Është acidi në të që krijon reaksion kimik midis anodës dhe katodës. Kështu, elektronet lëshojnë energji kur lidhen përmes patates.