Lifestyle Love & Sex

Nëse vini re se dikush bën këto shenja kundrejt jush, ai ju pëlqen vërtetë!

Pavarësisht nëse jeni në një takim të parë ose po përpiqeni të vlerësoni atmosferën e situatës tuaj aktuale, njohja me dikë është vërtet pak më e ndërlikuar sesa thjesht të bëni një bisedë të detyruar për motin. Në fakt, sipas profesionistëve, nëse po përpiqeni të kuptoni se si të dalloni nëse dikush ju pëlqen, është thelbësore t’i kushtoni vëmendje gjuhës së trupit të tij ose asaj. Trajneri i certifikuar i jetës dhe eksperti i gjuhës së trupit Naz Brown shpjegon:

Komunikimi është 55% joverbal, 38% vokal dhe vetëm 7% fjalët e folura. Nëse largohemi nga ajo që thonë njerëzit, do të kishim vetëm 7% të historisë.

Në thelb, mendoni për gjuhën e trupit si portierin për mendimet më të thella të dikujt. Disa njerëz nuk janë shumë të hapur me mendimet dhe ndjenjat e tyre, veçanërisht nëse ato ndjenja janë romantike. Kjo është arsyeja pse eksperti i gjuhës së trupit, Traci Brown, thotë se të mësuarit e shenjave fizike mund t’ju ndihmojë të tregoni se çfarë ka në mendjen e dikujt. Më poshtë, ekspertët përshkruajnë të gjitha mënyrat se si dikush mund të thotë se ju pëlqen nëpërmjet gjuhës së trupit edhe nëse ata janë jo të zotë me fjalët.

1. Ata ju kopjojnë

Sipas Traci Brown, njerëzit që janë të sinkronizuar në mënyrë romantike janë gjithashtu zakonisht në sinkron me gjestet e njëri-tjetrit. Ajo shpjegon:

Çiftet e mira do të përputhen me gjuhën e trupit të njëri-tjetrit. Ata do të ecin me hapin tuaj ose do të kruajnë kokën në të njëjtën kohë. Megjithatë, lëvizjet e pasqyruara shkojnë përtej gjesteve të thjeshta. Nëse dikush është i interesuar, ata do t’ju kopjojnë në një farë mase. Ata do të bëjnë atë që bëni ju. Për shembull, kur ju merrni një pije, ashtu bëjnë edhe ata. Përputhja e gjuhës së trupit nënkupton një lidhje më të thellë.

2. Ata ecin pranë jush

Nëse personi që ju pëlqen është vazhdimisht dy hapa përpara jush, kjo mund të nënkuptojë se ai është më i shqetësuar sesa ju, thotë ekspertja e gjuhës së trupit dhe autorja e “Success Signals: A Guide to Reading Body Language”, Patti Wood. Nëse nuk ju çojnë në një vend ​​të mbushur me njerëz, ata duhet të rregullojnë ritmin e tyre për t’u përshtatur me tuajin.

3. Ata mbajnë mend limitet tuaja të prekjes

Nëse partneri juaj ndoshta kujton jo vetëm kufijtë tuaj, por edhe preferencat tuaja të prekjes, psikoterapistja e martesës dhe familjes Yasmin A. Razek thotë se kjo është një shenjë se ata janë të përgjegjshëm dhe të vetëdijshëm për nevojat tuaja, gjë që është disi kryesore. Për shembull, nëse dikur keni thënë se ju pëlqen të përqafoni macen tuaj pas një dite të keqe, kjo mund t’i tregojë atyre që ju vlerësoni kohën cilësore ose prekjen fizike. Nëse më vonë pyesin nëse përqafimi do t’ju bënte të ndiheni më mirë pas një dite të vështirë, Razek thotë se kjo mund të jetë super tregues i një tërheqjeje.

4. Ata nuk janë tërë kohën në telefonin e tyre

E dimë që të mos shikosh telefonin është minimumi, por është një tregues i mirë se ata ju pëlqejnë. Nëse ata e lënë në mënyrë aktive telefonin e tyre dhe i kushtojnë vëmendje asaj që po thoni (duke bërë pyetje pasuese, duke reaguar siç duhet, etj.), konsiderojeni këtë një shenjë të mirë.

5. Ju mund t’i shihni fizikisht duart e tyre.

Konsiderojeni një gjë të mirë nëse, kur jeni me këtë person, ai nuk i mban duart të ftohta në xhep ose pas shpine konfirmon Howard:

 Kur dikush është rehat rreth jush, duart e tij janë zakonisht të dukshme.

6. Frymëmarrja e tyre është e relaksuar.

Kur frymëmarrja e dikujt është me një ritëm të ngadaltë, kjo tregon se ai është i relaksuar dhe mund të jetë plotësisht vetvetja rreth jush. Ekspertja e marrëdhënieve Melissa Divaris Thompson thotë:

Kjo është një shenjë e mirë, pasi pothuajse të gjithëve u pëlqen të ndihen rehat pranë partnerëve të tyre.

7. Ata luajnë me kravatën ose gjerdanin e tyre

Eksperti i marrëdhënieve David Bennett thotë:

Kur njerëzit nervozohen, ata shpesh prekin zonën e qafës si një formë vetë-qetësuese. Meqenëse nyja e kravatës dhe një varëse është në këtë zonë , njerëzit shpesh do të luajnë me të kur janë vërtet të dashuruar me dikë dhe emocionohen prej tij.

8. Vetullat e tyre ngrihen lart kur ju shohin

Patti Wood thotë:

Nëse atyre ju pëlqen ajo që shohin sapo ju shohin, ata duan më shumë nga ju. Së shpejti, hapja e syve të tyre rritet, duke i bërë vetullat e tyre të ngrihen. Kjo gjithashtu do të thotë se personi është i interesuar për çdo gjë që ju po thoni.

9. Zëri i tyre ndryshon në një ton më të ngadaltë dhe më të ëmbël

Sipas Wood, duke e bërë këtë, ata po ju tregojnë se mund të ndjejnë emocione dhe të jenë të pambrojtur me ju. Naz Brown shton se nëse zëri i tyre edhe mund të ngrihet në mënyrë të pavetëdijshme, duke bërë që muskujt e laringut papritmas të shtrëngohen, me gjasë ndosdh si rezultat i nervozizmit ose tërheqjes.