Auto & Moto

Nissan heq nga tregu mbi 700.000 mijë makina të llojit Rogue, zbuloni arsyen pse…

Nissan po tërheq të paktën 712,458 automjete në linjën e saj Rogue për një problem me çelësat e makinave që nuk funksionojnë mirë, që mund të shkaktojë pa dashje mbylljen e motorëve. Tërheqja prek automjetet Nissan Rogue Sport dhe Nissan Rogue të nivelit të klasës “S” të pajisura me çelësa thikë, duke përfshirë Nissan Rogue Sport 2017-22 dhe Nissan Rogue 2014-20.

Si rezultat i çelësave me defekt, drejtuesit mund të kontaktojnë pa dashje me ta dhe të fikin automjetet gjatë vozitjes, duke rritur rrezikun e përplasjeve.

Nissan tha se ndërsa përgatit një zgjidhje, pronarët e regjistruar do të njoftohen që të shmangin lidhjen e aksesorëve me çelësat dhe të përdorin çelësin në orientimin “jo palosshëm”. Tregtarët dhe flotat me qira do të udhëzohen gjithashtu që të fusin mbërthyes në foletë e çelësave që do të parandalojnë që çelësat të palosen. Sipas “Autoweek”, Rogue ishte automjeti i tetë më i shitur i përdorur i vitit 2022. Është gjithashtu një shitës më i mirë për Nissan në përgjithësi.

Ndërkohë ju rikujtojmë se, janë zbuluar finalistët për çmimin Makina Botërore e Vitit. Në garë janë 10 lloje makinash. Fituesi i çmimit vjetor do të shpallet në panairin ndërkombëtar të automjeteve në Nju Jork në prill.Të nominuarit dhe fituesi zgjidhen nga një panel prej mbi 100 gazetarësh nga e gjithë bota, me grupin më të madh që vjen nga SHBA.