Celebrities Gossip Showbiz

Pas arritjes së marrëveshjes me Johnny Depp, reagon për herë të parë Amber Heard!

Pasi arritën një zgjidhje në raundin e tyre më të fundit të procesit gjyqësor, Amber Heard dhe Johnny Depp ishin në gjendje të shmangnin një paraqitje tjetër në gjykatë. Depp fillimisht e paditi Heard për shpifje në mars 2019, pas publikimit të një shkrimi në Washington Post në të cilin Heard e quajti veten një “figurë publike që simbolizon abuzimin në familje”. Dyshja u divorcuan në vitin 2017 pas dy vitesh martesë.

Një juri në Virxhinia përcaktoi në fillim të këtij viti se Depp dhe Heard kishin përçmuar njëri-tjetrin pas një gjyqi të zgjatur. Dëgjuar përmes publikimit op, ed’s dhe Depp përmes një deklarate nga avokati i tij, në të cilin Heard u akuzua për kryerjen e një “mashtrimi”. Heard u dënua t’i paguante Depp-it 5 milionë dollarë dëmshpërblim dhe 10 milionë dollarë dëmshpërblim, me shumën e fundit që u reduktua në 350,000 dollarë për të qëndruar brenda kufijve të një kufiri ligjor.

Avokati i Heard përmendi “gabimet” e kryera nga gjykata në një njoftim apeli që u dorëzua muajin pasardhës nga Heard. Megjithatë, aktorja e “Aquaman” ka pranuar të tërheqë ankesën e saj. Heard e bëri të qartë në një postim në Instagram, duke zbuluar zgjedhjen se “Nuk ka kufizime apo fyese në lidhje me zërin tim që ecën përpara” dhe kritikoi sesi sistemi ligjor amerikan e përdori dëshminë e saj si “argëtim dhe ushqim të mediave sociale”.

Më pas ajo e krahasoi sistemin gjyqësor të SHBA me atë britanik, ku Depp kishte ngritur një padi kundër The Sun në vitin 2020, pasi publikimi e quajti atë një “rrahëse të gruas” në një artikull. Heard shërbeu si dëshmitari kryesor i The Sun. Në atë rast, gjykatësi vendosi në favor të The Sun dhe i konsideroi akuzat si “në thelb të vërteta”.

Heard ka rënë dakord t’i paguajë aktorit të “Pirates of the Caribbean” 1 milion dollarë përmes kompanisë së saj të sigurimeve si pjesë e marrëveshjes, sipas një deklarate nga agjentët e Depp. Shuma është shumë më pak se 8.35 milionë dollarë që gjykata kishte vendosur.

“Ne jemi të kënaqur që zyrtarisht mbyllim derën e këtij kapitulli të dhimbshëm për zotin Depp, i cili e bëri të qartë gjatë gjithë këtij procesi se prioriteti i tij ishte nxjerrja në dritë e së vërtetës”, thanë avokatët e Depp-it, Benjamin Chew dhe Camille Vasquez.

Vendimi unanim i jurisë dhe gjykimi që rezultoi në favor të Depp kundërHeard mbeten plotësisht në vend. Pagesa prej 1 milion dollarësh – të cilat Depp është zotuar dhe do t’i dhurojë (në fakt) për bamirësi – përforcon njohjen e Heard për përfundimi i ndjekjes rigoroze të sistemit ligjor për drejtësi.