Celebrities Gossip Showbiz

Johnny Depp kërkon të apelojë çështjen kundër Amber Heard, arsyeja është fitorja e plotë!

Johnny Depp ka ndërmarrë hapin tjetër në apelimin e vendimit prej 2 milionë dollarësh që një juri i dha Amber Heard në gjyqin për shpifje kundër tij. Në një padi të depozituar të mërkurën në Gjykatën e Apelit të Virxhinias, aktori i njohur i “Pirates of the Caribbean” e quajti vendimin e jurisë për dhënien e parave të Heard “të gabuar”. Ky është hapi i fundit në betejën shpërthyese ligjore midis Heard dhe Depp, i cili paditi ish-gruan e tij për shpifje në një editorial të vitit 2018 për The Washington Post, ku ajo e përshkroi veten si viktimë e abuzimit në familje dhe foli për ndjenjën e “forcës së plotë të zemërimi për kulturën tonë ndaj grave që flasin hapur.”

Pas gjyqit dramatik televiziv që zgjati tetë javë, nga prilli në qershor, një juri prej shtatë personash zbuloi se Heard kishte shpifur ndaj Depp në të tre akuzat. Juristët i dhanë Depp 10 milionë dollarë dëmshpërblim dhe 5 milionë dollarë dëmshpërblim, përpara se gjyqtarja e kontesë Fairfax, Penney Azcarate, ta reduktonte këtë të fundit në kufirin ligjor të shtetit prej 350,000 dollarësh. Heard fitoi një nga tre paditë e saj kundër ish-bashkëshortit të saj, me jurinë që zbuloi se Depp, përmes avokatit të tij Adam Waldman, e shpifi atë duke i quajtur pretendimet e saj për një incident të vitit 2016 “një pritë, një mashtrim”.

Ajo u shpërblye me 2 milionë dollarë si dëmshpërblim, por 0 dollarë si dëmshpërblim, duke e lënë aktoren e Aquaman me 8.35 milionë dollarë nga xhepi. Depp gjithashtu argumentoi se Heard nuk paraqiti asnjë provë në gjyq se ai ishte i përfshirë personalisht në drejtimin ose bërjen e ndonjë prej tre deklaratave që bëri Waldman dhe se avokati i tij nuk dëshmoi asnjë nga ndërveprimet mes ish-çiftit përpara se të punësohej. Muajin e kaluar, Heard përshkroi gjithashtu disa arsye pse ajo synon të apelojë vendimin e gjyqit që e shpalli atë fajtore për shpifjen e ish-bashkëshortit të saj.

Më 11 tetor, avokatët e Heard depozituan një përmbledhje që përshkruante 16 arsye për apelimin e vendimit, duke përfshirë pretendimin se çështja duhej të ishte pushuar sepse nuk duhej të mbahej në Virxhinia Veriore. Për më tepër, ai argumenton se vendimi i 2020 për shpifje në Mbretërinë e Bashkuar, i cili ishte në anën e Heard-it, duhet të ishte pranuar në provë. Ai kritikon më tej bazën e çështjes së Depp, duke pretenduar se pjesë të editorialit të Depp në Washington Post, për të cilat ai pretendonte se e shpifnin, ishin “të veprueshme si deklarata të faktit, në vend të shprehjeve të pavendosura të opinionit” dhe “të veprueshme si shpifje sipas nënkuptimit”.