Auto & Moto

Për ata që mezi po presin Porsche Cayman 718 GT4 RS, kemi të reja!

Porositë për Porsche Cayman 718 GT4 RS 2023 do të fillojnë së shpejti te klientët australianë. Këto porosi lokale të Cayman-it më të shpejtë dhe më ekskluziv që është krijuar ndonjëherë nga Porsche pritet që të fillojnë në nëntorin e këtij viti vetëm një vit pasi makina u prezantua te publiku botëror.

Cayman 718 GT4 RS përmban një motor 4.0-litërsh me 6 cilindra të montuar në mes, që dërgon 368 kW dhe 450 njuton metër në rrotat e pasme ekskluzivisht përmes një transmetimi automatik me shtatë shpejtësi me friksion të dyfishtë. Është e mjaftueshme që t’i japë Cayman-it të ri një shpejtësi prej 0 deri në 100kMh në 3.4 sekonda dhe shpejtësi maksimale prej 315kMh.

Klientëve australianë do t’u duhet që të paguajnë 192,626 euro për ta pasur privilegjin e të pasurit në pronësi makinën GT4 RS. Porsche nuk ka zbuluar se sa njësi të këtij modeli do t’i dërgojë në tregun australian në prodhimin e planifikuar tre vjeçar të kësaj makina, por kreu i Porsche GT, Adnreas Preuninger tha se GT4 RS nuk është një makinë e kufizuar. Preuninger më herët gjatë këtij viti tha se:

Të gjithë ata që e duan një makinë të tillë duhet ta blejnë një.

Rikujtojmë, se tani Global Motorsports Group është i disponueshëm për ata që duan një Porsche 911 GT3 pak më të mirë për aventurat e tyre në pistë. Kur u prezantua Porsche 911 GT3, dukej pothuajse e pamundur të bëhej një version më i mirë i së njëjtës makinë, por fenomeni GT3 RS u shfaq me zgjidhjet e tij të jashtëzakonshme aerodinamike, strategjinë e reduktimit të peshës dhe risitë e pezullimit. Shumë vetave iu duk pak frikësuese dhe menduan se vetëm shoferët më të mirë profesionistë mund të nxirrnin më të mirën prej saj.