Botë e Çuditshme

Pse përdoruesit e TikTok besojnë se tendenca e fazave të hënës zbulon ‘shpirtin tuaj binjak’?!

Ndoshta ishte menduar të ishte. Ndoshta është thjesht një rastësi kozmike. Për shumë përdorues të TikTok, tendenca e fazës së hënës pohon se ata gjetën binjakët e tyre të shpirtit. Përdoruesit e TikTok po krahasojnë fazat e hënës të ditëve kur kanë lindur me ato të të tjerëve të tyre të rëndësishëm, nëse fazat përshtaten së bashku për të bërë një hënë të plotë të përsosur, sipas trendit, ata janë binjakë shpirti. Nëse ka boshllëqe midis hënave të mbivendosura, marrëdhënia supozohet se është e dënuar të dështojë.

Trendi, i cili filloi që në fillim të vitit të kaluar, ka fituar tërheqje javën e kaluar, me shumë përdorues në TikTok që ngarkojnë videot e tyre dhe përdorin hashtag #moonphase. Trendi nuk është vetëm për romancën, disa përdorues krahasojnë fazat e hënës së datëlindjes së tyre me miqtë dhe kafshët shtëpiake.

@i_alisonc

maybe not in this life… #CapCut #moonphases

♬ sonido original – Anguu¡!★

Për të përcaktuar nëse ato përshtaten perfekte me partnerët e tyre, të paktën sipas një tendence TikTok, përdoruesit duhet së pari të shkarkojnë CapCut, aplikacionin e redaktimit të përdorur për shumë tendenca të TikTok. Përdoruesit mund ta gjejnë shabllonin duke kërkuar #moonphase në aplikacion. Më pas, përdoruesit duhet të kontrollojnë se në cilën fazë ka qenë hëna kur kanë lindur dhe kur kanë lindur partnerët e tyre. Shumë nga videot nën trend përdorin këtë faqe të Fazave të Hënës. Më pas përdoruesit shkarkojnë imazhet dhe i zgjedhin ato në CapCut. Shablloni automatikisht mbivendos dy imazhet.

https://twitter.com/opalsvenus/status/1632817387492835328?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1632817387492835328%7Ctwgr%5Edee7dff58f76f4fd0a61262ba964cb6cac77f8d0%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fiframe.nbcnews.com%2Fqh29FX1%3F_showcaption%3Dtrueapp%3D1

 

Sigurisht, një trend viral nuk duhet të përcaktojë trajektoren e një marrëdhënieje. Disa përdorues të TikTok bënë shaka se kishin besim se marrëdhëniet e tyre ishin të forta përpara se trendi të zbulonte boshllëqe në fazat e tyre të hënës. Të tjerë gjetën një rreshtim argjendi dhe sugjeruan që boshllëqet në fazat e tyre të hënës mund të plotësoheshin me kafshë shtëpiake ose fëmijë të ardhshëm. Dhe më pas kishte nga ata që e kuptuan se nuk mund të merrnin pjesë në trend sepse kishin lindur gjatë një hënë të plotë, që do të thotë se hënat e tyre do të ishin të plota vetë.