Celebrities Gossip Music

Taylor Swift paditet për plagjiaturë në këngën “Shake It Off”!

Këngëtarja e njohur Taylor Swift është paditur së fundmi nga kompozitorët Sean Hall dhe Nathan Butler, të cilët pretendojnë se hiti i saj i vitit 2014 “Shake It Off” mori rreshtat nga kënga e tyre e vitit 2001 “Playas Gon’ Play”, e cila u interpretua nga grupi i vajzave 3LW. Çështja ishte pushuar më parë nga gjyqtari, por apelimi do të thotë që kantautorët do të kenë mundësi të paraqesin çështjen e tyre në gjykatë.

Gjykatësi Michael W. Fitzgerald lejoi që çështja të shkonte në gjyq pasi vendosi se një juri arriti të zbulonte se ajo kishte bërë plagjiaturë rreshtat. Padia për të drejtën e autorit, e ngritur në vitin 2017, pretendonte se Swift kopjoi rreshtat “players gonna play” dhe “haters gonna hate” nga 3LW.

Gjykatësi Michael Fitzgerald, në vendimin e tij shkroi se megjithëse ekipi i Swift dha “argumente bindëse” rreth asaj se si kënga hit e saj e vitit 2014 është e ndryshme nga “Playas Gon’ Play”, ekziston “mundësia që të ketë ende një mosmarrëveshje të vërtetë në lidhje me ngjashmërinë e mundshme thelbësore midis tekstit dhe strukturës së saj vijuese”.

Çështja do të shkojë në një gjyq, por ende nuk është caktuar një datë. Peter Anderson, i cili po përfaqëson Swift në padi, nuk e komentoi çështjen. Avokatja e Hall dhe Butler, Marina Bogorad, tha për ‘BuzzFeed News’ në një deklaratë se ata ishin jashtëzakonisht të kënaqur me vendimin.

Ne jemi të kënaqur që gjykata refuzoi të përfshihej në një betejë të ekspertëve. Është koha që drejtësia t’i shërbejë meritave dhe jo xhepave.

3LW ndërkaq reagoi në mediat sociale për të sqaruar se ato nuk qëndrojnë pas padisë dhe u kërkoi fansave të Swift të ndalonin së drejtuari zemërimin e tyre ndaj grupit.

Nuk ka asgjë tjetër përveç dashurisë dhe respektit për Taylor dhe ekipin e saj. 3LW nuk kishte asnjë lidhje me këtë rast. Ju lutemi drejtojeni gjithë urrejtjen diku tjetër.