Auto & Moto

Tesla Cybertruck do të vijë me një veçori ndryshe nga makinat e deritanishme!

Tesla Cybertruck është një makinë e madhe, por mund të mos jetë në gjendje të transportojë aq shumë njerëz sa pritej. Tesla ofroi një vështrim nga afër të prototipit të fundit të para-prodhimit të kamionçinës me madhësi të plotë për disa mysafirë të ftuar në prezantimin e saj të fundit të Ditës së Investitorëve në Austin, Teksas.

Fox News dhe media të tjera kryesore nuk u ftuan për të mbuluar ngjarjen, e cila u transmetua drejtpërdrejt në YouTube. Investitori me pakicë dhe pronari i Tesla, Matthew Donegan-Ryan ishte aty dhe foli me disa anëtarë të ekipeve ekzekutive dhe të dizajnit të Cybertruck, duke postuar disa nga informacionet që ai mblodhi në Twitter.

Sipas Donegan-Ryan, prodhimi Cybertruck do të jetë rreth 5% më i vogël se prototipi origjinal që u zbulua në vitin 2019, gjë që Elon Musk e ka thënë në të kaluarën. Kjo mund të ketë rezultuar në disa ndryshime. Automjeti origjinal përmbante dy rreshta me tre vende, gjë që u demonstrua nga Musk kur ai mori të dashurën e tij të atëhershme Grimes dhe disa miq për darkë në Malibu në automjet në dhjetor 2019.

Fotot e shtypit të konceptit Cybertruck e treguan atë me një sedilje të përparme qendrore që mund të paloset për të krijuar një mbështetëse krahu. Kjo veçori ofrohet në shumë modele kamionësh pune të nivelit fillestar nga Ford, GM dhe Ram. Megjithatë, kamioni në Austin ishte i pajisur me një tastierë qendrore fikse dhe Donegan-Ryan iu tha që të gjitha Cybertrucks do të dorëzoheshin vetëm me konfigurimin me pesë vende, për shkak të zvogëlimit të madhësisë së kamionit.

Tesla nuk iu përgjigj një kërkese nga Fox News për konfirmimin e këtij detaji, por faqja e internetit Cybertruck ende e reklamon atë me aftësinë për të “vendosur gjashtë të rehatshëm” dhe një foto të paraqitjes në tre pjesë. Donegan-Ryan tha gjithashtu se Cybertruck nuk do të ketë një mur të pasmë që mund të paloset për të zgjatur shtratin në kabinë si Chevrolet Silverado EV i ardhshëm, gjë që Musk kishte sugjeruar më parë se mund të ofrohej.

Ende nuk dihet nëse Cybertruck do të shitet si një kamion i lehtë, i cili ka kërkesa më të rrepta sigurie që e bëjnë shtimin e një sediljeje të përparme qendrore më të vështirë sesa në një kamion të rëndë për shkak të sigurisë në përplasje. Përveç kamionçinës, i vetmi mjet i lehtë i ofruar aktualisht me një ndenjëse qendrore të pasagjerit është Land Rover Defender. Cybertruck është planifikuar të hyjë në prodhim në vëllime të ulëta më vonë këtë vit.