Film & Tv

5 filma që vërtetojnë se Michelle Yeoh është një rebele e vërtetë!

Gjatë një karriere që përfshin katër dekada, Michelle Yeoh ka çarmatosur audiencën me aftësitë e saj fizike si një artiste luftarake dhe talentin e saj emocionues si aktore. Ndërsa ajo u bë një ikonë ndërkombëtare 23 vjet më parë, falë çmimit Oscar të Ang Lee “Crouching Tiger, Hidden Dragon”, vetëm në vitin e kaluar “Everything Everywhere All at Once” ajo fitoi njohjen nga Akademia me Oskarin e saj të parë. nominim. Këtu është një vështrim prapa në disa nga pikat kryesore të karrierës së Yeoh.

Yes, Madam! (1985)

Një hyrje e frikshme në vitet e hershme të Yeoh të krijimit të filmave në Hong Kong, ky film aksion rock-’em-sock-’em është i dukshëm për vendosjen e tij të spikatur të aktoreve femra që ngrihen kundër të këqijve, duke hapur qartë rrugën për veprat e mëvonshme si Quentin Saga e Tarantinos “Kill Bill”. “Yes, Madam!” është gjithashtu një kapsulë kohore argëtuese, duke mbajtur një ton paksa budalla, ndërsa shfaq Yeoh me një prerje pixie dhe mbathje gjigante të viteve ’80.

Supercop (1992)

Yeoh tregon aftësitë e saj në artet marciale në këtë aksion-komedi të Hong Kongut përballë Jackie Chan, e cila mori një publikim të dubluar në SHBA. Ajo luajti një inspektore të Interpolit, dhe roli i saj përfshinte një marifet vërtet të mundimshëm. të tillë si ulja e një motoçiklete në një tren në lëvizje dhe në disa hapa, rrëshqitja e rrezikshme prej tij, që u shfaq gjatë titujve të mbylljes.

Wing Chun (1994)

Një film disi më stoik, por gjithsesi kinetik i mbushur me aksion artesh marciale, është e qartë të shihet se si “Wing Chun” e lejoi Yeoh të fluturonte në klasikun e mëvonshëm “Crouching Tiger, Hidden Dragon”. Ajo shënon gjithashtu një nga bashkëpunimet më të mira të Yeoh me regjisorin dhe stantmanin legjendar Woo-Ping Yuen, me të cilin më vonë punoi në “Dragon” dhe tituj të tjerë.

Tomorrow Never Dies (1997)

Yeoh luajti një nga femrat më të fuqishme të Bond-it, e barabartë me 007-ën për sa i përket zgjuarsisë dhe forcës. Shumë u bë në kohën kur Yeoh, një ish mbretëreshë bukurie e kthyer në aktore, bënte marifetet e saj në filmin me protagonistin e Pierce Brosnan dhe fitoi vlerësim.

Crouching Tiger, Hidden Dragon’ (2000)

Një hit ndërkombëtar verbues, i paharrueshëm për shumë njerëz për sekuencat e tij të këndshme të veprimit me tela, nga regjisori Ang Lee. Yeoh luajti përballë Chow Yun-Fat-it si dy luftëtarë të paaftë për të shprehur dashurinë e tyre për njëri-tjetrin, me Zhang Ziyi si hajduti, ata duhet të luftojnë për të zotëruar një shpatë fantastike shekullore të njohur si Fati i Gjelbër.