Celebrities Film & Tv Magazine Showbiz

Ana de Armas, Brian Tyree Henry dhe Michelle Yeoh ndër të nominuarit për herë të parë për Oscar që sundojnë garat e aktrimit!

Fytyrat mund të duken të njohura, por nominimet janë krejt të reja. Kur nominimet u shpallën për çmimet e 95-të të Akademisë, ishin 16 të nominuar për herë të parë në katër kategoritë kryesore të aktrimit: Austin Butler, Hong Chau, Kerry Condon, Jamie Lee Curtis, Ana de Armas, Colin Farrell, Brendan Fraser, Brendan. Gleeson, Brian Tyree Henry, Stephanie Hsu, Barry Keoghan, Paul Mescal, Bill Nighy, Ke Huy Quan, Andrea Riseborough dhe Michelle Yeoh.

Disa si Curtis (aktorja në një rol dytësor për “Everything Everywhere All at Once”), Farrell (aktor në një rol kryesor për “The Banshees of Inisherin”), Fraser (aktor në një rol kryesor për “The Whale”) dhe Yeoh (aktorja në një rol kryesor për “Everything Everywhere All at Once”) janë fytyra të njohura që janë në industri prej vitesh.

Pritja me vite për një nominim për herë të parë dukej se e bëri më të ëmbël për Quan, i cili ishte një aktor fëmijë në disa filma ikonë si “The Goonies” dhe “Indiana Jones and the Temple of Doom”. Roli i tij në “Everything Everywhere All at Once”, i cili i dha atij një nominim për aktorin më të mirë në kategorinë e roleve dytësore, shënoi një hap të madh në rrugëtimin e tij të kthimit në ekranin e madh pas dekadash larg aktrimit. Në një deklaratë të dhënë për “CNN”, Quan tha se ai:

As që mund të fillojë të përshkruajë se sa e pabesueshme është kjo ndjenjë për t’u njohur si një kandidat për Oscar. Asnjëherë në ëndrrat e mia më të çmendura nuk mund ta imagjinoja këtë moment. Ende nuk ndihet reale! Faleminderit shumë për Akademinë për këtë nder të mrekullueshëm dhe për besimin në filmin tonë të vogël. Shpërthimi i dashurisë dhe mirëpritja e ngrohtë është diçka që do ta çmoj përgjithmonë.

I nominuari për herë të parë për Oscar, Farrell, në kategorinë aktori më i mirë në një rol kryesor për “The Banshees of Inisherin”, festoi për të gjithë djemtë e tjerë që ishin në të njëjtën kategori. Aktori u shpreh:

Thjesht shumë mirënjohës për Akademinë për gjithë dashurinë që ka ndarë me kastin dhe ekipin e “Banshees”. Gjithashtu, ndihem i nderuar që jam bashkuar me kolegët e mi të nominuar. Një urime të përzemërta për të gjithë djemtë!