Celebrities Magazine Showbiz

Fjalimi i aktorit të ‘Everything Everywhere’ në SAG bëhet viral pasi del kundër Hollywood-it!

James Hong, një aktor në filmin e mirënjohur “Everything Everywhere All At Once”, u bë viral të dielën për fjalimin e tij të pranimit në Screen Actors Guild Awards, në të cilin ai iu drejtua Hollywood për mungesën e përfaqësimit aziatik në të kaluarën. Hong, i cili luan rolin e babait mosmiratues të personazhit kryesor Evelyn Wang, Gong Gong, u vu në qendër të vëmendjes pasi filmi fitoi kastin më të mirë në një film.

I rrethuar nga shokët e tij të filmit “Everything Everywhere“, Hong akuzoi industrinë për praktikën e saj historike kundrejt kinezëve, e cila përfshinte imitimin e pamjes dhe të folurit të një personi aziatik dhe festoi triumfin e artistëve aziatikë në arritjen e një pranie në rritje në Hollywood. Hong, 94 vjeç, kujtoi mjedisin racist me të cilin përballeshin aziatikët në Hollywood-it jo shumë kohë përpara se të fillonte karrierën e tij në një film të Clark Gable. Hong përmendi “The Good Earth”, një film për një fermer në Kinë gjatë fillimit të shekullit të 20-të, në të cilin personazhet kryesore luheshin nga aktorë të bardhë.

Roli kryesor u luajt nga këta djem me shiritin e syve si ky dhe ata flasin kështu sepse producenti tha se aziatikët nuk ishin mjaftueshëm të mirë dhe se ata nuk ishin të denjë për arkë. Por na shiko tani.

Momenti mori ovacione dhe u shpërnda gjerësisht në internet. Hong, një nga aktorët më të suksesshëm në historinë e Hollywood-it, me më shumë se 700 kredite gjatë karrierës së tij 70-vjeçare, ka qenë gjithmonë i hapur për pengesat me të cilat përballen aktorët aziatikë amerikanë në industrinë e argëtimit. Ai gjithashtu ka qenë shumë i përfshirë në aktivizëm dhe ishte një nga anëtarët themelues të “East West Players”, një grup që synon të avancojë përfaqësimin në teatër.

Kur u ktheva nga Hong Kongu në moshën 9-vjeçare, më rrahën në këndet e lojërave të shkollës së mesme, sepse nuk dija të flisja anglisht. Që nga ajo pikë, kam luftuar deri në atë që po bëj tani. Kështu që unë inkurajoj të gjithë aziatiko-amerikanët, të gjithë njerëzit e të gjitha kombësive të ndryshme, të shprehen dhe të bëjnë gjërat tuaja sa më mirë që mundeni, dhe atëherë gjërat do të përmirësohen në tërësi.