Celebrities Magazine Showbiz

Alec Baldwin shënon fitore në çështjen e të shtënave në ‘Rust’ pas deklaratava të reja të prokurorisë!

Një akuzë për vrasje të pavullnetshme kundër Alec Baldwin është hequr, një fitore e rëndësishme për Baldwin, i cili akuzohet për vrasjen fatale të kineastes Halyna Hutchins në setin e filmit Western “Rust” në New Mexico. Prokurorët muajin e kaluar e akuzuan Baldwin-in për vrasje të pavullnetshme, duke e akuzuar atë se kishte anashkaluar stërvitjen e nevojshme të armëve të zjarrit dhe se kishte krijuar një klimë të pamatur në shesh.

Një shtim i akuzës me armë zjarri mund ta kishte bërë krimin të dënueshëm me një dënim të detyrueshëm prej pesë vjet burg, kanë thënë prokurorët. Prokurorja e Parë e Qarkut Gjyqësor në New Mexico, Mary Carmack-Altwies hoqi dorë nga përmirësimi të premten, sipas dosjeve të reja gjyqësore të bëra publike të hënën. Vendimi do të thotë se Baldwin tani përballet me një maksimum prej 18 muajsh pas hekurave nëse dënohet. Në një deklaratë u tha:

Për të shmangur shpërqendrimet e mëtejshme gjyqësore nga z. Baldwin dhe avokatët e tij, Prokurori i Qarkut dhe prokurori special e kanë hequr shtimin e armës së zjarrit ndaj akuzave për vrasje të pavullnetshme në vdekjen e Halyna Hutchins në setin e filmit ‘Rust’. Prioriteti i prokurorisë është sigurimi i drejtësisë, jo sigurimi i orëve të faturimit për avokatët e qyteteve të mëdha.

Baldwin paraqiti një mocion këtë muaj për të hequr nga çështja prokurorin special Andrea Reeb, duke përmendur statutin e ndarjes së pushteteve të New Mexico. Ekipi ligjor i Baldwin argumentoi se Reeb, një anëtar i Dhomës së Përfaqësuesve të shtetit, duhet të përjashtohet nga tryeza e prokurorit sepse kushtetuta e shtetit thotë se një anëtar i Legjislativit në detyrë mund të mos ushtrojë asnjë pushtet që i përket siç duhet as ekzekutivit apo gjyqësorit, sipas një dosjeje në Gjykatën e Parë të Rrethit Gjyqësor të New Mexico.

Avokatët e Baldwin nuk pranuan të komentojnë mbi zhvillimin e fundit. Baldwin ishte duke bërë provë me një pistoletë për një skenë më 21 tetor 2021, kur arma shpërtheu, duke vrarë Hutchins dhe duke plagosur drejtorin Joel Souza. Ai ka mohuar çdo keqbërje. Luke Nikas, një avokat i Baldwin, i ka quajtur akuzat një shkelje të tmerrshme drejtësie. Nikas ka thënë më parë se mbrojtja do të luftojë akuzat dhe do të fitojë. Data e ardhshme gjyqësore e Baldwin është caktuar për të premten.

Zoti Baldwin nuk kishte asnjë arsye të besonte se kishte një plumb të vërtetë në armë ose kudo në setin e filmit. Ai u mbështet te profesionistët me të cilët punonte.