Food & Drink Health & Beauty

Cilat janë përfitimet shëndetësore të brokolit bazuar në studime?!

Brokoli është tepër i shëndetshëm dhe ka vlera ushqyese që kurojnë dhe parandalojnë disa sëmundje. Njihuni më poshtë me përfitimet mbresëlënëse të këtij ushqimi dhe me siguri do të bindeni për ta shtuar brokolin në dietën tuaj ushqimore.

1. Ndihmon në luftimin e kancerit

Kanceri shfaqet kur qelizat malinje zhvillohen dhe përhapen në të gjithë trupin. Ndërsa mjekësia moderne ndihmon në vrasjen e qelizave kancerogjene, mos e nënvlerësoni potencialin e brokolit për të luftuar kancerin. Kjo perime mund të ndihmojë në uljen e rrezikut të kancerit të caktuar, si kanceri i mushkërive, kanceri i stomakut dhe kanceri i zorrës së trashë.

2. Ndihmon me shëndetin e kockave

Vitamina K ndihmon trupin tuaj të absorbojë kalciumin dhe mungesa e tij rrit rrezikun e frakturave të kockave. Për shkak se brokoli përmban një sasi të lartë të vitaminës K, ekziston një lidhje midis ngrënies së tij dhe frakturës së reduktuar.

3. Redukton kolesterolin

Mjeku juaj mund të rekomandojë ilaçe nëse keni luftuar për të ulur kolesterolin në gjak. Por duke pasur parasysh numrin e efekteve anësore të mundshme, mund të kërkoni mënyra natyrale për të korrigjuar këtë problem. Brokoli është veçanërisht i pasur me fibra të tretshme, lloji i fibrave që studimet sugjerojnë se është më efektive për reduktimin e kolesterolit LDL (“i keq”).