Lifestyle Travel

Cilat janë strategjitë më të mira për të shmangur tarifën shtesë të resortit gjatë pushimeve?

Kur bëhet fjalë për udhëtimet, një nga pjesët më të këqija të përvojës së gjithësecilit janë tarifat e fshehura. Tarifat e resortit janë të vështira për t’u dalluar, kështu që shumë njerëz nuk e kuptojnë se do të duhet t’i paguajnë ato derisa të jetë tepër vonë. Jo vetëm kaq, por këto tarifa ndonjëherë mund të jenë shumë të shtrenjta dhe ndonjëherë, ato mund të jenë edhe më të shtrenjta se vetë tarifa e hotelit për një natë.

Shumica e tarifave të resortit mbulojnë përfitime si shërbime falas në internet, hyrje në palestër dhe akses në pishinën e resortit nëse ka. Arsyeja që udhëtarët i shohin këto tarifa kaq zhgënjyese është sepse ato mbulojnë përfitimet që duhet të përfshihen në tarifën e natës së hotelit. Plus, kur hotelet i bëjnë tarifat ditore të fshehura, ato mund të jenë një surprizë për të gjithë ata që udhëtojnë.

Hotelet, vendpushimet dhe vendet e rezervimit të udhëtimeve janë të njohura për faktin se tarifat e resortit janë të vështira për t’u identifikuar. Për shembull, kur kërkoni hotele në Las Vegas në Expedia, faqja tregon se taksat dhe tarifat përfshihen në tarifën e natës. Në fakt, ai madje thotë “përfshin taksat dhe tarifat” në faqen e kërkimit.

1.Rezervoni një hotel që ju jep “pikë” nëse jeni klient i rregullt.

Një nga strategjitë më të mira për të shmangur tarifat e resortit vjen kur përdorni pikët e hotelit për të mbuluar koston e qëndrimit tuaj. Si rregull i përgjithshëm, programet “Hilton Honors” dhe “World of Hyatt” janë më të mirat për të shmangur tarifat e resortit për qëndrimet me çmime. Kjo për shkak se në shumicën e rasteve, Hilton dhe Hyatt do t’jua heqin tarifat kur përdorni pikët për të mbuluar koston e qëndrimit tuaj.

Kjo do të thotë që ju mund të rezervoni një hotel si Grand Hyatt Baha Mar në Nassau, Bahamas, për vetëm 20,000 pikë nga programi “World of Hyatt” në natë pa pasur nevojë të paguani tarifën ditore të resortit prej 59 dollarësh të hotelit. Kjo është një marrëveshje shumë e mirë duke pasur parasysh se tarifa e natës në këtë hotel fillon nga 300 dollarë. Pra, nëse do të paguanit tarifën prej 300 dollarë për natë, kjo do të rritet në afërsisht 360 dollarë për natë kur merrni parasysh tarifën ditore të resortit që do të duhet të paguani nëse nuk përdorni pikët.

2. Fitoni statusin e “Ambasadorit” që promovon markën e hotelit.

Ju mund të bëheni një anëtar i “Hyatt Globalist” duke qëndruar 60 netë në hotelet e Hyatt, duke fituar 100,000 pikë bazë në programin “World of Hyatt” ose duke planifikuar 20 takime ose ngjarje të përshtatshme brenda një viti. Pasi të grumbulloni 1,000,000 pikë bazë gjatë gjithë jetëgjatësisë së anëtarësimit, do të merrni statusin e Hyatt Globalist për jetë.

3. Shikoni paketat e udhëtimit “Costco”

Kjo është një mënyrë tjetër për të hequr qafe tarifat e vendpushimit: Costco. Me disa paketa udhëtimi nga “Costco Travel”, shumë prona do të përfshijnë tarifat e resortit, tarifat e detyrueshme të bakshishit dhe tarifa të tjera në koston totale të rezervimit tuaj. Megjithatë, tarifa ditore e resortit përfshihet në koston e rezervimit.