Love & Sex

Dhëndri i paralizuar lufton për t’u ngritur nga karrigia me rrota për të kërcyer me nusen në ditën e tyre të rëndësishme!

Një dhëndër, i cili nuk mund të ecë prej gati pesë vjet, tronditi miqtë dhe familjen kur u ngrit në këmbë dhe kërceu për herë të parë me nusen e tij. Babai i tre fëmijëve, Barry MacDowell, 49 vjeç, e dinte se donte të bënte diçka të veçantë për të fejuarën e tij Emma, 36 vjeç. Dhurata ideale e dasmës doli të ishte detyra e madhe për t’iu nënshtruar terapisë fizike për muaj të tërë në një përpjekje për të qëndruar përsëri dhe për të ndarë një kërcim me gruan e tij të re në ditën e tyre të veçantë.

MacDowell, i cili u diagnostikuanë 2015, ka përdorur një karrige me rrota që nga viti 2018. Edhe pse ai mund të ecte kur u takua me Emën në vitin 2017, ajo ishte jetëshkurtër dhe tani ai mbështetet plotësisht në karrigen e tij me rrota.

Për shkak se ai kishte nevojë për karrigen me rrota, do të më duhej të isha gjithmonë pas tij duke e shtyrë, sepse në fillim ai nuk mund të lëvizte vetë. Pra, ai kërcim ishte një lloj tjetër afërsie. Deri atëherë, as që e dija se ai ishte më i gjatë se unë. Tani është bërë, nuk ndihet reale – dua ta bëj përsëri.

MacDowell i propozoi Emës në vitin 2021, katër vjet pasi u takuan për herë të parë në një grup mbështetës dhe menjëherë nisën të planifikonin ditën e tyre të madhe. Megjithatë, ata ndaluan planet e tyre kur babai i Emës ndërroi jetë jo shumë kohë pasi u fejuan.

Vdekja e tij i vuri gjërat në perspektivë për një kohë, nuk e pashë kuptimin të martohesha, sepse babai im nuk do të ishte aty. Por kur Barry sugjeroi në vend të kësaj që të kishim një martesë të qetë, kuptova se doja ta ndaja atë me shumë njerëz në fund të fundit.

Ata rezervuan vendin e tyre në fillim të vitit 2022 dhe filluan të përgatiteshin për ditën e tyre të madhe, por dhëndri i ardhshëm kishte diçka tjetër që donte të bënte: të kërcente me Emën. MacDowell vendosi që donte ta bënte ditën edhe më të veçantë, duke iu përkushtuar një viti fizioterapie për ta ndihmuar atë të mësonte të qëndronte në këmbë, në mënyrë që të mund të kërcente siç duhet në ditën e tyre të madhe. Ai kujton:

Ishte thjesht e mahnitshme. Unë u thashë atyre për kërcimin e parë të dasmës dhe ata më thanë: “Po, ne do t’ju bëjmë ta bëni këtë.

Kur erdhi dita e madhe më 8 Prill 2023, Dave dhe Jude u veshën në të zeza dhe shkuan në pistën e vallëzimit për të ndihmuar MacDowell – pa asnjë nga të ftuarit që nuk kishte asnjë ide se çfarë do të ndodhte. Kur kënga e tyre për kërcimin e tyre të parë, “Thinking Out Loud” nga Ed Sheeran, u shfaq, MacDowell u ngrit në këmbë. “Kur këmbët e tua nuk funksionojnë si më parë,” këndon Sheeran në rreshtin e hapjes së këngës. MacDowell qëndroi në këmbë për të gjithë 1 minutë e 30 sekonda të kërcimit, koha më e gjatë që ai kishte qëndruar në këmbë në vite.

Ia vlente, sigurisht. Çdo ditë tani, unë kam kufje në vesh dhe ulem dhe shikoj videon e dasmës sonë. Më pëlqen, thjesht nuk mund të ndaloj së shikuari.