Food & Drink Health & Beauty Lifestyle

Doni të dini sa kilogramë mund të humbni nëse pini ujë para çdo vakti?! Studimi i fundit jua tregon!

Uji në mënyrë indirekte kontribuon në humbjen e kilogramëve të tepërt sepse nxit ndjenjën e ngopjes. Së fundmi, studiuesit e vërtetuan këtë. Ata i ndanë pjesëmarrësit mbipeshë në dy grupe. Të gjithë pjesëmarrësit ishin në një dietë me kalori të ulët, pra konsumuan më pak kalori nga ushqimi sesa shpenzuan përmes aktivitetit fizik, por pjesëmarrësit në një nga dy grupet u udhëzuan gjithashtu të pinin më shumë ujë.

Prova zgjati 12 javë dhe marrja e kalorive ishte 1200 për gratë dhe 1500 për burrat. Përsa i përket grupit të ujit, udhëzimi ishte të pini 500 ml ujë 30 minuta para secilit nga tre vaktet kryesore të ditës. Të dy grupet panë një humbje peshe prej 5-8 kg gjatë periudhës 12-javore, por grupi i ujit humbi 2 kg shtesë. Ky rezultat dukej se ishte për shkak të faktit se pjesëmarrësit në grupin e ujit morën më pak kalori nga vaktet e tyre. Sipas analizave, marrja e kalorive u reduktua me rreth 40 kalori për vakt për grupin e ujit.

Rikujtojmë, se uji me mjaltë nëse ende nuk e dini ka disa përfitime të mrekullueshme shëndetësore. Pirja e mjaltit të përzier me ujë të nxehtë është shumë e dobishme për humbjen e peshës. Ndihmon për të rritur metabolizmin e trupit, si dhe për të mbajtur stomakun plot për një kohë të gjatë, gjë që ndihmon në humbjen e peshës. Ndihmon gjithashtu në trajtimin e problemit të fryrjes. Ju gjithashtu mund të shtoni një fetë limoni në këtë pije për rezultate më të mira.