Dëgjo live TOP ALBANIA RADIO
Dëgjo live TOP GOLD RADIO
Dëgjo live MY MUSIC RADIO
Voto në THE TOP LIST
Celebrities Live From Tirana

Ekskluzivisht për TAR, Gentian Vocaj tregon se çfarë e ngarkon trafikun në Tiranë dhe si të marrin masa qytetarët!

Sot, i ftuar në emisionin “Live From Tirana” nëpërmjet një lidhjeje telefonike, ishte Gentian Vocaj, përgjegjës për çështjet e qarkullimit në Bashkinë Tiranë për të na treguar se çfarë e ngarkon trafikun në Tiranë. Ai shprehet se:

Parkimi në Tiranë ka qenë një problem që ka ardhur duke u shtuar. Policia Bashkiake ka qenë duke u angazhuar dhe duke ndëshkuar çdo ditë parkimet e gabuara në çdo rrugë, në korsi biçikletash, në korsi autobusesh dhe në trotuare. Duke kontribuar tek parkimi kontribuon dhe në menaxhimin e trafikut në Tiranë. Ka nisur një bashkëpunim midis Policisë Bashkiake dhe asaj Rrugore duke u bërë edhe më i ngushtë.

Sa ndikon një parkim gjigant si ai tek sheshi “Nënë Tereza”, për të lehtësuar këtë lloj kaosi? Gentian Vocaj përgjigjet:

Bashkia e Tiranës ka investuar në parkimet me pagesë. Parkimi tek Tirana e Re, tek stadiumi “Selman Stërmasi” ose tek stadiumi “Air Albania”, u jep mundësi të parkojnë kundrejt një pagese minimale dhe kështu nuk do ndëshkohen as nga Policia Rrugore apo Bashkiake. Bashkia e Tiranës është e angazhuar që ta zgjidhë këtë problem qoftë duke shtuar numrin e vendeve të lira ose vendet e parkimit. Mesazhi jonë është që qytetarët para se të parkojnë duhet të shikojnë sinjalistikën, duhet të shikojnë vendet e lira apo parkime me pagesë. Në rast se parkojnë në korsi biçikletash, korsi autobusesh dhe trotuare, normalisht që do të ndëshkohen.