Film & Tv Tech

Gjiganti Netflix po përballet sërish me telashe të mëdha!

Netflix ka njoftuar një raund tjetër për shkurtimin e vendeve të punës, ndërsa përballet me ngadalësimin e rritjes së konkurrencës. Gjiganti i transmetimit tha se po shkurtonte 300 vende pune të tjera – afërsisht 4% të fuqisë së tij punëtore – kryesisht në SHBA, pasi largoi 150 njerëz në muajin maj. Këto veprime vijnë pasi kompania raportoi humbjen e parë të pajtimtarëve në më shumë se një dekadë në prill.

Firma po eksploron një shërbim të mbështetur nga reklamat dhe po lufton që të ndalojë ndarjen e fjalëkalimeve mes përdoruesve ndërsa përpiqet të nxisë rritjen. Në një deklaratë të bërë ditën e enjte ku treguan se kanë filluar që të punësojnë edhe në fusha të tjera, ata u shprehën se:

Ndërsa ne vazhdojmë të investojmë në mënyrë të konsiderueshme në biznes, ne i bëmë këto rregullime në mënyrë që kostot tona të rriten në përputhje me rritjen tonë më të ngadaltë të të ardhurave. 

Ndërsa Netflix ka 220 milionë abonentë globalisht dhe mbetet lider i qartë në tregun e transmetimit, ai është përballur me konkurrencë të ashpër vitet e fundit me lançimin e platformave rivale si “Disney Plus” dhe “Prime Video” të Amazon. Kompania gjithashtu filloi së fundmi një seri rritjesh çmimesh në SHBA dhe në Mbretërinë e Bashkuar, të cilat kanë kontribuar në humbjet e abonentëve të saj.

Firma ka thënë se pret që numri i abonentëve të saj të bjerë me dy milionë të tjerë në tre muajt deri në korrik, pasi ra me 200,000 në fillim të këtij viti. Sondazhet nga firma kërkimore Kantar identifikojnë vazhdimisht kursimin e parave si arsyen numër një për anulimin e shërbimeve të transmetimit – edhe në SHBA, ku abonimet e përgjithshme të transmetimit kanë mbetur të qëndrueshme, ndryshe nga MB.

Të enjten, Ted Sarandos, bashkëdrejtuesi ekzekutiv i kompanisë, i tha një auditori në një konferencë në Kanë të enjten se Netflix ishte në bisedime me shumë kompani ndërsa eksploron partneritete të reja reklamuese për të tërhequr audiencat e ndjeshme ndaj çmimeve.