Bota Tech

Pas përballjes me një rënie të numrit të abonentëve tani ‘Netflix’ pushon nga puna punonjësit!

Sipas raportimeve të bëra së fundmi nga CNBC kompania prestigjioze e filmave ‘Netflix’ ka pushuar nga puna rreth 150 punonjës. Pozicionet e personave të pushuar përfaqësojnë më pak se 2% të 11,000 punonjësve të transmetuesit të madh, ku shumica e shkurtimeve ndodhin në SHBA. Në lidhje me këtë situatë një përfaqësues nga kompania është shprehur se:

Siç kemi shpjeguar për fitimet, ngadalësimi i rritjes sonë të të ardhurave do të thotë që ne gjithashtu duhet të ngadalësojmë rritjen e kostos si kompani. Pra, për fat të keq, ne po lejojmë sot rreth 150 punonjës të shkojnë, kryesisht me bazë në SHBA. Këto ndryshime janë të nxitura kryesisht nga nevojat e biznesit dhe jo nga performanca individuale, gjë që i bën ato veçanërisht të vështira pasi askush prej nesh nuk dëshiron t’u thotë lamtumirë kolegëve kaq të mëdhenj. Ne po punojmë shumë për t’i mbështetur ata në këtë tranzicion shumë të vështirë.

Reduktimet e stafit, të cilat priteshin normalisht, vijnë më pak se një muaj pasi Netflix raportoi humbjen e parë të abonentëve në një dekadë dhe parashikoi humbjet e ardhshme në tremujorin që vjen. Aksionet e kompanisë janë ulur më shumë se 70% që nga muaji janar. Gjatë fitimeve të kompanisë muajin e kaluar, bashkë-CEO Reed Hastings tha se kompania po eksploron nivele me çmime më të ulëta, të mbështetura nga reklamat në një përpjekje për të sjellë abonentë të rinj pas vitesh rezistence ndaj reklamave në platformë.

Netflix po punon gjithashtu për të luftuar ndarjen e shfrenuar të fjalëkalimeve, duke vënë në dukje se përveç 222 milionë familjeve që paguajnë, ka më shumë se 100 milionë persona shtesë përmes ndarjes së llogarive. Pushimet nga puna të Netflix, megjithëse janë të lidhura me ngadalësimin e abonentëve, janë pjesë e një tkurrje më të madhe të vendeve të punës brenda industrisë së teknologjisë. Disa kompani teknologjike kanë njoftuar kohët e fundit ngrirje dhe pushime nga puna, duke përfshirë kompaninë Facebook Meta, Amazon, Uber dhe Robinhood.