Gossip Showbiz

Gjykata ndalon ankandin për shitjen e shtëpisë së Elvis Presley!

Një gjykatës në Tenesi ka bllokuar ankandin e planifikuar të Graceland për të shitur ish-shtëpinë e këngëtarit Elvis Presley. Rezidenca ka qenë në qendër të një mosmarrëveshjeje midis mbesës së Presley-t, aktores Riley Keough dhe një kompanie që pretendoi pronësinë pasi tha se kishte marrë një shumë parash, për të cilat nuk ishin shlyer.

Keough trashëgoi Graceland dhe pjesën më të madhe të pasurisë së Presley-t pasi nëna e saj, Lisa Marie Presley, vdiq vitin e kaluar. Naussany Investments pretendoi se Lisa Marie përdori kompleksin si kolateral për një hua prej 3.8 milionë dollarësh që nuk u kthyen kurrë. Për këtë arsye, ata planifikuan ta shesin këtë pronë në një ankand.

Megjithatë, Keough pretendon se dokumentet për kredinë janë mashtrim dhe se firma e nënës së saj ishte falsifikuar.
Për këtë arsye kancelari i qarkut Shelby JoeDae Jenkins lëshoi një urdhër të përkohshëm kundër ankandit të propozuar.

Në një deklaratë, Graceland dhe Elvis Presley Enterprises i thanë BBC-së se:

Siç e ka bërë të qartë gjykata tani, nuk kishte asnjë vlefshmëri të pretendimeve. Nuk do të ketë sekuestrim. Graceland do të vazhdojë të funksionojë ashtu siç ka bërë për 42 vitet e fundit, duke siguruar që fansat e Elvis nga e gjithë bota mund të vazhdojnë të kenë një përvojë më të mirë në klasë kur vizitojnë shtëpinë e tij ikonike.

Rikujtojmë se një pallto e punuar me porosi, e veshur nga Elvis Presley, u shit për më shumë se 128 mijë paund në ankand. Palltoja prej lëkure, e veshur nga këngëtari gjatë viteve të fundit të jetës së tij, doli në Wiltshire. Ajo është blerë për më shumë se 128 mijë paund nga një koleksionist amerikan. Drejtuesi i ankandit, Henry Aldridge, kishte thënë më parë se ata prisnin që palltoja të arrinte rreth 15 mijë paund.