Tech

Instagram vjen me risi, testohet një veçori e re!

Instagram po punon për një veçori që do të lejonte që përmbajtja e Reels t’i rekomandohet një përdoruesi dhe mikut të tyre, bazuar në videot që ata kanë ndarë me njëri-tjetrin, si dhe në interesa të tjera individuale. Veçoria, e cila u zbulua së fundmi, aktualisht quhet Blend. Instagram konfirmoi për TechCrunch se po teston Blend brenda dhe nuk ka filluar ende ta testojë atë publikisht.

Ekziston një mundësi që Blend të mos jetë kurrë zyrtarisht i disponueshëm, por është gjithmonë interesante të shikosh idetë me të cilat luan Instagram. Platforma nuk ka zbuluar ende më shumë detaje se si do të funksionojë Blend, por pritet që mund të ketë një tregues që një person tjetër ka parë tashmë një Reel të veçantë, në mënyrë që njerëzit me qasje në atë furnizim të mund të bisedojnë rreth tij.

Blend mund t’i japë Instagramit një avantazh pasi TikTok nuk ka një veçori të ngjashme, veçanërisht me përdoruesit që duan të shikojnë videoklipe të shkurtra së bashku. Ndërkaq, rikujtojmë se WhatsApp është gati të huazojë një tjetër veçori nga Instagram. Sipas mediave të huaja, përditësimi më i fundit beta i Whatsapp tashmë i disponueshëm në Google Play Store, përfshin aftësinë për të etiketuar kontaktet në storie.

Ndërsa mbetet e paqartë nëse etiketimet do të jenë të dukshme apo jo për të gjithë kontaktet tuaja, ata që ju i etiketoni do të marrin njoftime të menjëhershme për përditësimin tuaj. Pra, funksionon në mënyrë të ngjashme si kur etiketoni dikë në storiet tuaja në Facebook dhe Instagram. Kjo veçori është aktualisht në zhvillim e sipër, por do të jetë e disponueshme së shpejti. Nëse përpiqeni të fotografoni profilin e dikujt, nuk do t’ia dilni për shkak të kufizimeve të reja që ka vendosur WhatsApp, kjo është e ndaluar dhe ju do të merrni vetëm një imazh të ekranit të zi.