Design Travel

Ja cilat janë ndërtesat në botë që sfidojnë dhe testojnë kufijtë e arkitekturës!

Duke qenë se edhe teknologjia po avancon gjithçka po ndryshon. Ne po jetojmë në një botë ku çdo ditë e më shumë po njihemi dhe po shikojmë gjëra të reja kudo. Por ajo çfarë na habit më shumë janë edhe strukturat e reja të ndërtesave të cilat po shtohen gjithmonë e më shumë.

Ndërtesat e lakuara janë ato që tashmë po testojnë kufinjtë e dizajnit. Së fundmi libri ‘Curved: Bending Architecture’, botuar nga Lannoo, është shkruar nga historiania e artit dhe dizajnit Agata Mazur, e cila thellohet në mrekullitë inxhinierike dhe triumfet perfekte të projektimit të ndërtesave me hark dhe të lakuara.

Mbi 60 ndërtesa mahnitëse shfaqen në libër, duke përfshirë peizazhe të mahnitëshme. Zbuloni se cilat janë disa nga strukturat e jashtëzakonshme që po sfidojnë rregullat e arkitekturës.

Francë
Mbretëri e Bashkuar
Afrikë e Jugut
Kili
Singapor
Kinë
Australi
Portugali
Kinë