Auto & Moto

Jeep thyen rekorde, shet më shumë se 100,000 Avenger në Evropë!

Jeep Avenger është dëshmuar të jetë një sukses i shitjeve për markën amerikane në Evropë, me SUV që tashmë ka tejkaluar 100,000 porosi deri në mesin e vitit 2024. Ky moment historik u arrit pavarësisht nga prezantimi gradual i opsioneve të ndryshme të motorëve dhe zgjerimit të vazhdueshëm të linjës.

Avenger kishte arritur në 40,000 porosi në shtator 2023, që do të thotë se Jeep shiti mbi 60,000 njësi në një vit të vetëm. Për krahasim, shitjet vjetore të Jeep Renegade pak më të madh dhe shumë më të vjetër në Kontinentin e Vjetër variojnë midis 49,287 dhe 78,842 njësive në varësi të vitit. Avenger doli në treg në fund të vitit 2022, si modeli i parë plotësisht elektrik i Jeep, i bazuar në bazat e Stellantis.

Rikujtojmë se Jeep ka njoftuar se në vjeshtën e vitit 2024 ka planifikuar që të prezantojë modelin e parë elektrik në SHBA, Wagoneer S me 600 kuaj fuqi. Wagoneer S do të vijë me rrotat e markës 4xe të Jeep dhe do të jetë një model elektrik me bateri, i cili thuhet të arrijë 60 km/h për vetëm 3,5 sekonda.

Prodhuesi amerikan i makinave nuk ka dhënë më shumë detaje dhe specifika rreth modelit të ri, por dihet se fillimisht do të dalë në shitje në SHBA para se të prezantohet edhe në tregjet kryesore botërore. Duke u bazuar në pamjet e shpërndara nga Jeep, duket se Wagoneer do të jetë pothuajse identik me konceptin e Jeep të shfaqur në vitin 2022. Wagoneer S është i pari nga dy modelet elektrike të planifikuara për prezantim në vitin 2024.