Tech

Ka disa mënyra për të parandaluar Google nëse nuk doni që llogaria juaj në Gmail të mbyllet!

Ata që duan të mbajnë llogarinë e tyre Gmail do të duhet të identifikohen të paktën një herë në 24 muaj pasi Google ka shpallur një politikë të re për llogaritë joaktive. Rregulli i ri hyn në fuqi në dhjetor të këtij viti, kështu që ata që duan të mbajnë llogarinë e tyre Gmail duhet të identifikohen. Google pretendon se adresat e hequra të Gmail nuk do të jenë më të disponueshme, si për përdoruesit e tyre origjinal ashtu edhe për të tjerët.

Shërbimi i emailit Gmail është jashtëzakonisht i popullarizuar dhe me miliona abonentë pothuajse çdo ditë, Google detyrohet të mbyllë dhe fshijë llogaritë që janë joaktive ose të përdorura keq. Kompania njoftoi se ato llogari të Gmail që nuk kanë qenë aktive gjatë dy viteve të fundit do të mbyllen. Nëse humbni llogarinë tuaj të postës elektronike, ju humbisni të gjithë përmbajtjen që ishte e lidhur me të. Këtu përfshihen YouTube, Google Docs, Google Drive, Google Photos dhe më shumë.

Për të parandaluar fshirjen e llogarisë suaj, gjëja më e mirë që mund të bëni është të riaktivizoni përdorimin e saj. Një nga këto veprime mund të ndihmojë me këtë:

1. Lidhja me një nga aplikacionet duke përdorur qasjen në Gmail (YouTube, Google Docs dhe të ngjashme).

2. Lidhja me Google duke përdorur llogarinë tuaj dhe kërkimi në Google.

3. Lidhja me PlayStore dhe shkarkimi i një aplikacioni.

4. Hyrja dhe hyrja në email ose dërgimi i një mesazhi email.

5. Hyni në kutinë hyrëse dhe hyni në Google Drive.

Mesa duket shenjat blu verifikuese po bëhen trend në rrjetet sociale. Gmail do të fillojë të vendosë një simbol blu pranë emrit të një dërguesi për të verifikuar identitetin e përdoruesit të atij e-mail. Në një postim në blog, Google thotë se funksioni supozohet të ndihmojë përdoruesit të kuptojnë nëse emaili që ata kanë marrë është nga një burim legjitim apo nga një mashtrues.