Health & Beauty Lifestyle

Karakteristikat e veçanta të trupit të grave që edhe vetë ato mund të mos i dinë!

Trupat e grave janë të mrekullueshme dhe unike. Jo vetëm që janë të afta të krijojnë dhe të lindin jetë të re, por kalojnë edhe shumë ndryshime për shkak të luhatjeve të niveleve të hormoneve. Për më tepër, ka shumë fakte të tjera magjepsëse për gratë që shumë njerëz mund të mos i dinë. Njihuni me to:

1.Gratë i kuptojnë gjërat ndryshe.

Gratë shohin një spektër më të madh ngjyrash, gjithashtu mund të dallojnë më mirë nuancat e ngjashme. Ato gjithashtu kanë më pak gjasa të jenë të verbëra nga ngjyra. Ka më shumë sytha shijeje në gjuhën e femrës sesa në gjuhën e mashkullit. Gjatë shtatzënisë, gratë i shijojnë gjërat edhe më intensivisht se zakonisht. Gratë kanë më shumë qeliza të trurit në ‘llambën’ e nuhatjes. Kjo zonë e trurit i dedikohet nuhatjes dhe ndoshta kjo është arsyeja pse ato kanë një shqisë nuhatjeje më të mirë se meshkujt.

2.Ka disa dallime interesante fizike midis 2 gjinive.

Fatkeqësisht, gratë mund të kenë nevojë të vizitojnë dentistin e tyre më shpesh, pasi ato kanë më shumë gjasa të kenë kavitete sesa burrat. Ndryshimi i niveleve hormonale dhe prodhimi më pak i pështymës mund të jetë fajtor për këtë. Gratë zakonisht kanë një presion më të ulët të gjakut sesa burrat. Gratë zakonisht ruajnë yndyrë rreth ijeve, vitheve dhe barkut për të mbrojtur organet e tyre riprodhuese dhe foshnjat e tyre gjatë shtatzënisë. Kur meshkujt shtojnë peshë, ajo ka tendencë të shkojë në stomakun e tyre.

Megjithëse testosteroni shpesh mendohet si një hormon mashkullor, trupi femëror e prodhon atë gjithashtu, vetëm në sasi më të vogla. Gratë kanë një sistem imunitar më të fortë se meshkujt për shkak të hormonit femëror, estrogjenit. Kjo mund të jetë një nga arsyet pse ato gjithashtu jetojnë në përgjithësi më gjatë se burrat.

Trupi femëror është më fleksibël se homologu i tij mashkullor. Trupat e grave janë më fleksibël për shkak të strukturës së tyre, duke i lejuar gratë të mbajnë më lehtë foshnjat. Gratë kanë më pak gjasa të kenë lemzë se sa burrat. Edhe kur i zë, lemza ka më shumë gjasa të largohet në një kohë më të shkurtër. Shumica e grave kanë gjoks asimetrik. Sipas studimeve, në shumicën e rasteve gjoksi i majtë është më i madh se i djathti.

3.Ekzistojnë disa ndryshime befasuese midis trurit të mashkullit dhe trurit të grave.

Edhe pse truri i femrës është pak më i vogël se ai i mashkullit, kjo nuk do të thotë se femrat janë më pak inteligjente. Në fakt, një madhësi më e vogël e trurit lejon më shumë lidhje në tru, si dhe një raport më të lartë të lëndës gri me lëndën e bardhë. Truri i grave është më i përshtatshëm për të kujtuar detaje të vogla. Sipas një studimi të vitit 2019 nga Instituti Karolinska, ato mund të kujtojnë më mirë se ku kanë vendosur diçka ose saktësisht se çfarë kanë thënë njerëzit gjatë një bisede.