Film & Tv Magazine

Ke dëshirë të shikosh filmat e Marvel por nuk di nga t’ia fillosh?/Ne ju vijmë në ndihmë me rendin kronologjik të tyre!

Në fund të fundit, afati kohor nuk kalon aq shpejt në filmat e Marvel-it sa në filmat e “Star Wars”. Sidoqoftë, mbani në mend se nëse e merrni përsipër këtë sfidë, po angazhoheni për të parë plot 29 filma! Dhe kjo është duke supozuar se mund të përfundoni gjithçka përpara publikimit të “Black Panther: Wakanda Forever”. Meqenëse filmat e rinj të Marvel publikohen çdo vit, afati kohor i MCU, i cili shtrihet nga “Captain America: The First Avenger” deri tek “Thor: Love and Thunder”, vetëm sa do të shtohet. Është koha të filloni të shijoni çdo film të Marvel-it sipas radhës, nëse nuk e keni bërë tashmë, pasi që nga ky moment do të bëhet akoma dhe më e vështirë. Më psohtë ne ju sjellim rendin kronologjik të të gjithë filmave të Marvel me superheronjtë. Dhe mos na thoni më pas që nuk ju ndihmuam…

1. Captain America: The First Avenger

2. Captain Marvel

3. Iron Man

4. Iron Man 2

5. The Incredible Hulk

6. Thor

7. Avengers Assemble

8. Thor: The Dark World

9. Iron Man 3

10. Captain America: The Winter Soldier

11. Guardians of the Galaxy

12. Guardians of the Galaxy: Vol. 2

13. Avengers: Age of Ultron

14. Ant-Man

15. Captain America: Civil War

16. Black Widow

17. Spider-Man: Homecoming

18. Black Panther

19. Doctor Strange

20. Thor: Ragnarok

21. Ant-Man and the Wasp

22. Avengers: Infinity War

23. Avengers: Endgame

24. Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

25. Spider-Man: Far from Home

26. Eternals

27. Spider-Man: No Way Home

28. Doctor Strange in the Multiverse of Madness

29. Thor: Love and Thunder